Textielpost – Amsterdam


Licia Huizer: ‘Vandaag in de Joods/Portugese Synagoge een Bar Mitswa bijgewoond. Toen naar het museum waar ik deze kaart voor je kocht. Alweer iets voor je verzameling. Zit hier op een terras bij de Blauwbrug (in de zon).’

Op de kaart zie je besnijdenisinstrumenten en een speldenkussen met ‘mazal tov’ (gefeliciteerd). Datering: circa 1900, collectie Joods Historisch Museum.

7 gedachten over “Textielpost – Amsterdam

 1. Wat leuk van Lies. Zijn woensdag in Goes geweest. Was een gezellige mooie dag.

  Echt genoten van al het moois wat er te zien was.

  Lieve groetjes José Tot ziens !!

 2. Lieve Berthi, Wat super dat Lies je zo,n mooie kaart stuurde. De verzameling textielkaarten moet wel enorm zijn denk ik. Misschien iets voor een volgend boek?

  Licia: Wat een mooie kaart en vast ook een heel aparte ervaring, dit mee te maken in een synagoge.

 3. Berthi..wat leuk dat die kaart nu weer voorbij komt. het is al weer een jaar geleden denk ik dat ik daar was. t was echt een bijzondere dag !!

 4. @José, fijn dat je zo genoten hebt in Goes! Er is ook zoveel moois te zien!

  @Paulie, jaja, de collectie textielkaarten groeit mooi! Ik zal het aantal stuks eens gaan tellen!:-)
  Toevallig heb ik vandaag met iemand gesproken over een boek met als onderwerp Textielpost. Helaas is dat niet mogelijk. Er zitten rechten op de afbeelding die op de textielkaart staan afgebeeld. Om een boek hierover uit te kunnen zou ik van iedereen die de afbeelding op de kaart heeft gefotografeerd toestemming moeten krijgen voor publicatie. Dat is onmogelijk.

  @Licia Huizer, het is inderdaad bijna een jaar geleden. Ik loop nog steeds een beetje achter met het plaatsen textielkaarten!:-) Maar het komt allemaal goed hoor!

 5. geeft niet dat je achter loopt, Je schrijft zulke leuke dingen over verschillende onderwerpen dat het elke dag weer leuk is om te lezen, Fijn weekend Basje

 6. @Basje, gelukkig! Ik doe echt mijn best om de textielpost bij te werken, maar ja, dan wil er wel eens andere onderwerpen tussendoor komen die ook zo ontzettend leuk zijn en de aandacht verdienen.

 7. Ook al ligt de kaart al een jaar te wachten om geplaatst te worden , het is wel een heel bijzondere kaart
  Wij houden hier allemaal van Berthi,s textielpost , het maakt ons steeds weer nieuwsgierig . Want dat zijn we met z,n allen best wel !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *