Textielpost – België II


De Gentse Merklapperij: ‘Met dit zomerse weer houden we dit (gehaakte) apparaat bij de hand om onze verhitte borduurnaalden af te koelen!:-)’

Zeer verstandig om met deze hitte een hulpmiddel in de buurt te houden voor onverwachte momenten. Op de textielkaart zie de gehaakte brandblusser (2001) van Patricia Waller. In 2006 besteedde ik aandacht aan Patricia in dit logje.

5 gedachten over “Textielpost – België II

 1. Prachtige tekst, verhitte borduurnaalden.
  Kunstige werkstukken van Patricia Waller.

  Wij zijn het ook al een beetje, oververhit.
  Vanmorgen om 7 uur was het buiten heerlijk.
  Nu staat de zon al weer te branden en kun je beter niet naar buiten gaan.
  DH trekt zich er niks van aan en is de peultjes aan het plukken.

 2. Ander onderwerp: van de familie van mijn man kreeg ik laatst een fotoalbum, (omdat ik me zo met de stamboom bezighield), compleet met opgevraagde huwelijksakten. Daartussen op 1 pagina drie keer overgrootmoeder met oorijzer en muts. Helaas geen toestemming van familie om ze te laten zien, maar zo leuk. Eén is in gewone zondagse dracht, met kanten muts en sieraden, een met “slichte” ofwel neteldoekse muts en halssnoer in donkere tint, was halve rouw en ;één is in volle rouw: slichte muts en geen sieraden. Ik ben er zo blij mee, misschien zijn er meer lezers die zo iets hebben, maar voor mij is het uniek.

 3. @Reina, het is altijd uniek als je uit je eigen familie zo’n prachtig document onder ogen krijgt. Zuinig op zijn. Ik heb niet zo’n fraai fotoalbum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *