Warm, warmer, warmst


De warmste 2 augustus sinds ooit, hoorde ik vanavond op de tv. Of ik het voelde aankomen, want vanaf vanochtend 08.00 uur tot vanavond 20.00 uur heb ik de temperatuur gevolgd en vervolgens in een grafiek gezet. Je ziet de temperatuur oplopen, tot zelfs 37 graden in Limburg. Klik op de afbeelding voor een vergroting zodat je het verloop van de temperatuurstijging kunt volgen.

We hebben lang op de zomer moeten wachten, en nu hebben we dan ook echt zomer! Voor de één een aangename temperatuur, voor de ander een griezel. Tja, wat het weer betreft is het eigenlijk nooit goed!

8 gedachten over “Warm, warmer, warmst

 1. Ik heb heerlijk onder de appelboom zitten lezen vanmiddag het was bij ons prima uit te houden met een lekker windje erbij.
  Fijn weekend. ELza.

 2. @Elzaharlingen, tja, dat is een groot voordeel als je in het noorden van het land woont. Je werd in het zuiden van het land bevangen door de hitte als je de deur uitging! Dat heb ik dus maar niet gedaan!:-)

 3. Hoge temperaturen of niet…je blog blijft gewoon doorgaan.
  ik was vandaag naar een begrafenis, daar werden de nodige voorzorgen genomen, EHBO aanwezig, tafels met flesjes water, paraplues maar nu tegen de ZON.
  De treinen rede niet helemaal op tijd..kwam ook door de hitte zeiden ze.

 4. @Licia Huizer, niet zo’n leuk uitstapje voor je met deze hitte. Vanmiddag hoorde ik op het nieuws dat de NS een aangepast schema had. Het was té heet!

  Had de postbode vrij vandaag? Geen sneeuwvrij, maar hittevrij? Ik heb hem/haar niet gezien.

 5. Niet alleen in Limburg, maar ook in Brabant werd 37 gr. gemeten. Daarna naar Zeeland gereden, waar het net even betrok en in 2 uur tijd waren we gezakt naar 24 gr. Er vielen zelfs nog 3 druppels, de rest van de regen was, denk ik, onderweg verdampt.

 6. Leuk om te zien, al was het wat mij betreft iets te warm. ’s Ochtends ging het nog wel, maar het opvallende waren vooral de hoge avondlijke temperaturen. Gekoppeld aan een hogere luchtvochtigheid, gaf dat het gevoel van “geen lucht”. Overigens bleef het bij ons binnen 25,5 graden door de deuren en ramen strikt gesloten te houden, Heerlijk!

 7. n het Haegsche hebben e het voordeel dat er vaak een zeewindje komt, Gisteren rond de 30 , op straat meer, alles ingesloten door huizen, nu is het net 20 dus ga ik even aan de wandel voor een broodje..Fijn weekend allemaal met een \verdraagzaam temperaatuurtje, Basje

 8. In Hongarije? Tropenrooster: tussen de 38 en 41 graden , dus om 5 uur /half 6 op kopje koffie, beetje werken, tuin en planten sproeien, en dan om een uur of half 10 iets te doen verzinnen voor in huis: borduren/ fruitsalade maken/ jam maken, beetje koken of zo…de muren zijn plm 50 cm dik, dus als we maar gewoon alle ramen en deuren dichthouden, en liefst de luiken ook, dan blijft het in huis heerlijk koel. Ik zou het missen als de zomers hier niet zo waren! En omdat de galerie in een grote wijnkelder huist is het daar helemaal om te genieten nl. 12 graden, standaard en dat is koud! Bij dit weer vinden de bezoekers dat erg lekker en als het buiten weer kouder wordt deel ik omslagdoeken uit. Sterkte jullie daar in het noorden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *