CODA Paper Art 2013


Wat worden er veel intrigerende kunstwerken van papier gemaakt/gevouwen. Hoofddeksels, sieraden, meubels, kleding, het is allemaal mogelijk en veel van dit moois kun je gaan zien in het CODA Museum in Apeldoorn tot en met 27 oktober 2013. Je kunt het meest recente werk van 39 kunstenaars en vormgevers bewonderen.

De mogelijkheden van papier lijken onbeperkt: van traditionele beeldende kunst tot mode en van sieraden tot nieuwe toepassingen in de designindustrie. Dit is ook één van de belangrijkste kenmerken van de huidige generatie beeldend kunstenaars en vormgevers die zich niet beperken tot één discipline of materiaal.

Het werk dat je op de foto ziet is van Maureen Ncog.

5 gedachten over “CODA Paper Art 2013

 1. Hallo Berthi,
  Vorige week was ik ook in Apeldoorn voor de tentoonstelling in het Coda museum.
  Ik was enorm onder de indruk van al het fraais dat ik daar zag! Heb echt genoten.
  ….. & Vanavond toevallig zitten “nagenieten” van Papierkunst in het boek
  “PAPER WORKS” , dat ik onlangs heb gekocht.
  Diverse kunstenaars van deze expositie staan daarin met hun werk.
  Dit boek is een echte aanrader! ( isbn 9781584234326- Gingko Press)
  Ik vond het wel heel jammer dat in de CODA-museumwinkel niet zo veel boeken over papierkunst te koop zijn. Een gemiste kans.

  Vriendelijke groet, Saskia B.

 2. @Saskia B., leuk om te lezen dat jij al naar deze tentoonstelling bent geweest. Het is van een hoge kwaliteit papierkunst als ik de foto’s bekijk op de website. Lijkt me zeer de moeite waard om naar toe te gaan, maar of mij dit gaat lukken weet ik nog niet. Misschien kom ik in de buurt… Dank je voor de tip van het boek. Het is altijd fijn om van een ander te horen of een boek goed is om te kopen. Wel jammer dat in de museumwinkel weinig boeken te koop waren. Ik snuffel juist graag in een museumwinkel omdat zij vaak bijzondere boeken en kaarten hebben die je nergens anders ziet en meestal blijft er wel iets aan mijn vingers plakken!:-)

 3. Ha! Een gelijkgestemde ziel dus!
  Sommige museumwinkels zijn bijna nèt zo leuk als het bewuste museum zelf… Ik moet ook altijd “even” kijken. Die plakkende vingers herken ik ook, Berthi. En dat terwijl ik notabene zelf in een boekhandel werk!
  Er gaat af en toe een kapitaal op aan kaarten en boeken… maar er zijn ernstiger verslavingen, denk ik dan maar.
  Je moet ook maar eens op de website van Lidy Schoonens Boeken kijken, daar kom je ook veel prachtige boeken tegen op het gebied van papier, boekbinden, collages maken en art journals tegen.

 4. Knap knip /snijwerk .
  Zeer kunstig gedaan . Het lijkt met dat dit vrij stevig papier is .
  Ik vraag me dus af wordt er gesneden of geknipt , ik denk misschien beide .
  Wat moet het spannend zijn om aan zo,n werkstuk bezig te zijn .

  Bij een museum bezoek hoort gewoon ook tijd te zijn om de museumwinkel te bezoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *