Inhuldigingsmerklap van Ans en Renske

Twee nieuwe inhuldigingsmerklapjes; van Ans en Renske.


AnsK: ‘Met mijn 7-jarige kleindochter heb ik het inhuldigingslapje geborduurd. Zij de namen en ik de kruissteekjes. Zij heeft ook in het Amsterdams Kinderkoor gezongen bij de inhuldiging. Dus wel bijzonder. Bedankt voor het patroon.’


Renske: ‘Mijn inhuldigingsmerklap is klaar. Heb er een echte troon van gemaakt. Hij is op de rug vastgenaaid van een leuk stoeltje.’

Deze twee fraaie inhuldigingsmerklapjes zijn wederom toegevoegd aan de fotogalerie.

14 gedachten over “Inhuldigingsmerklap van Ans en Renske

 1. nog steeds komt er iets bij in de galerij !!

  Leuk hoor 1 lapje met een verhaal en 1 lapje op een bijzondere zetel…. bij mij hangt het nog steeds aan de voordeur was al bang voor verschieten van de kleuren in de zon maar het valt mee.

 2. O wat leuk! Het inhuldigingslapje van m´n schoonzus Renske! Zo mooi op het schattige stoeltje!
  En het verhaal van Ans is ook heel bijzonder, ook een bijzondere kleindochter!
  Fijne dag!
  Francisca

 3. Wat leuk om samen met je kleindochter dit lapje te borduren. En om je borduurtje op een stoel te maken en je eigen ’troon’ te hebben-je moet maar op het idee komen!
  gezellige dag
  groetjes,Truus uit Drenthe

 4. Wat een verrassing, weer twee inhuldigingsmerklapjes.
  Eind maart samen met Maaike aan de tafel en waar werd over gepraat. Natuurlijk merklapjes, Maaike gaf het idee, waarom teken je geen scholmerklapje voor de inhuldiging. Snel gehandeld en Berthi gemaild of het een idee was voor een logje. Berthi heeft het ook meteen geplaatst. De resultaten kun je volgen bij de projecten.
  Maaike ontwerpt al heel lang merklappen. Ook de speciale voor het Koninklijk huis waar nu op de tentoonstelling in Museum “het pakhuis” in Leeuwarden ook een aantal te zien zijn. Van het inhuldigingslapje van Maaike is in het museum ook een patroon te koop. Een bezoek aan dit museum is zeker een bezoek waard.
  Ans werkt aan de toekomst, door samen met haar kleindochter te gaan borduren, voor beiden een feest en het resultaat mag er wezen.

 5. Als je even snel een reactie wilt geven maak je fouten, het is geen “scholmerklapje” maar natuurlijk een SCHOOLMERKLAPJE (met het rode randje)

 6. Leuke lapjes. en heerlijk om een dochter te hebben die het ook w doet, Basje

 7. Weer een prachtige aanvulling van de reeks inhuldigingsmerklapjes die reeds zijn gemaakt . En de kleindochter die ook mee doet !
  Ze zijn erg leuk geworden en wie weet hoe kleindochter haar borduurwerk zich zal ontwikkelen . Een echte troonzetel te maken van je werkstuk is mooi bedacht .
  Mag ik je voorzichtig waarschuwen nu dit op de rug van het stoeltje kan prijken .
  Blijft dit stoeltje een pronkstoel , of mag iedereen er gebruik van maken . Mensen zitten nooit stil en velen kunnen erg onrustig zitten schuiven . dat gaat allemaal langs je borduurwerk , het kan zeker slijten . Ik heb er slechte ervaring mee , kussens die ik wel kwijt ben geraakt . Voor een ongedurige vriendin maakte ik een kussen dat ze mooi vond , overigens niet door mij gemaakt . Ik tekende het patroon na en na lange tijd zag ik het onheil naderen . . .!
  Je kunt natuurlijk een extra lapje in voorraad maken . . .
  Je zult zeggen en de bekende gobelin stoeltjes dan , eerstens is het ander materiaal steekjes vullen het geheel en ook in paleizen en kastelen moeten er textiel reparaties gedaan worden . In Doorn in het rijke onderkomen van de Duitse Keizer heb ik slijtage gezien op de prachtig geborduurde zetels .

 8. @FranciscaR, wat leuk dat Renske je schoonzus is. Dat had Renske niet in de mail vermeld. Het idee om voor het inhuldigingsmerklapje een eigen troon te maken is magnifiek!

  @Elma, … en kijk nu eens wat het bezoek van Maaike allemaal teweeg heeft gebracht. Geweldig!

  @Gerrie, jong geleerd is oud gedaan… zegt het spreekwoord!

 9. Geweldig goed van de kleindochter van Ans. Meegezongen in het Amsterdams kinderkoor tijdens de inhuldiging van onze nieuwe koning en er ook nog de namen op een merklapje borduren.
  Gezien de leeftijd van het meisje, echt een prestatie. Tegenwoordig hebben er maar weinig meisjes meer gevoel voor handwerken. Dit heeft ze vast van oma geërfd. (het zit in de genen/- in het bloed..) Mooi laten zitten en uitbouwen…

  Veel groeten van Jantje.

 10. Hallo berthi
  Leuk dat hij er tussen staat ,en ja Francisca is m’n schoonzus
  Vond het bij haar z’n leuk pronkstukje ,dus vandaar !
  Was leuk om te doen ,en het stoeltje word weinig gebruikt
  Meer voor de sier …..
  Hartelijke groeten ,renske

 11. @Renske, het idee van dit stoeltje is super en mooi dat het stoeltje weinig wordt gebruikt. Het is de pronkzetel van het huis!

 12. Elma’s reactie op dit log geeft niet goed weer wat mijn bijdrage was aan het patroon van deze inhuldigingsmerklap. Dit is helaas ook niet goed weer gegeven in het eerste blog waarmee dit lapje werd aangekondigd. Daarmee is een onvolledig verhaal ontstaan. Het is goed voor webloglezers zich te realiseren dat vanaf het beeldscherm slechts een deel van een verhaal kan worden gezien. Het rechtzetten van dit verhaal door een paar woorden in een reactie is mijns inziens dan ook niet gebeurd.

 13. @Maaike W, misschien wil jij de tekst aanleveren zoals het wel hoort te zijn. Dan kunnen we dit rechtzetten. Ik sta altijd open voor op- en aanmerkingen en heb ik iets niet goed geformuleerd in een logje dan zal ik de eerste zijn om dit te corrigeren. Ik probeer uiteraard zo correct mogelijk te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *