Een zoon voor William en Kate


Kate en William hebben zojuist hun gisteren geboren zoontje voor het eerst getoond aan de buitenwereld. Een naam is nog niet bekend, daar wordt nog aan gewerkt, zei prins William. Kate, William en hun zoontje gaan nu naar Kensington Palace.Kate zei tegen de verzamelde media ‘erg emotioneel’ te zijn over de geboorte. ‘Dit is een heel speciaal moment.’ Kate draagt een polkadot jurk van Jenny Packham. Vergelijkbaar met de jurk die Diana droeg na de geboorte van William.


‘Hij heeft een goed stel longen, dat is zeker. Het is een grote jongen, hij is vrij zwaar’, vertelde prins William.


Deze beelden heb ik rechtstreeks van de webcam gehaald die The Sun (voor één dag The Son) had geplaatst bij het St. Mary’s Hospital in Londen.

Woensdagavond (24-7) werd bekend gemaakt hoe de jongen heet: George Alexander Louis. Zijn officiële titel is Zijne Koninklijke Hoogheid Prins George van Cambridge.

8 gedachten over “Een zoon voor William en Kate

 1. Wat een leuke reportage laat je zien !
  Het was maar wachten en wachten en dan eindelijk mogen we de kleine aanschouwen . Veel geluk van deze jonge ouders
  .
  Ik moet toch even denken aan kindertjes die elders op de wereld geboren worden onder slechte omstandigheden en het is maar de vraag hoe het verder met hen zal gaan .

  Ik heb nog wel veel vertoon gezien bij Buchkingham Palace altijd een kleurig gebeuren .
  Wat waren er een mensen op de been

  De omslagdoek heb ik ook bewonderd , prachtig met open gewerkte motiefjes .
  Zou Kate nog zelf iets leuks gemaakt hebben voor haar kleintje ?

  Er was rond deze tijd ook veel belangstelling om in babywinkels rond te kijken , wat is er tegenwoordig helemaal in om een bijzondere babykamer in te richten .
  En dan al de moderne kleertjes en speeltjes en knuffels in alle maten .

  Ik vond het mooi dat de nostalgie zender het kraamschudden liet zien zoals dat in Twente gebruikelijk was en Is ?. Rond de tafel die gedekt is voor het samen zijn met het vrouwvolk en dan komt de jonge mooder met haar kind , eerst mag grotmoo met haar beste plooimutse op het kleintje in de armen nemen , zo krijgt ieder z,n beurt om het even in de armen te wiegen .
  Het volgende is dat er een enorme krentewegge wordt binnen gedragen en wordt aangesneden . Rijk gevuld met krenten en natuurlijk gesmeerd met echte roomboter , ik denk wel zelf gekarnd .
  Mooie oude gebruiken . Het zal tegenwoordig wel wat in moderner stijl gaan , maar reken er op dat er wel een krentewegge is
  Als er een grote wegge is gebakken , dan kun je daar een enorme grote snee van
  snijden ..

 2. @Ine, met mooi gebreid ‘kantwerk’ er aan.

  @Gerrie, prachtige gebruiken in Twente. Er zal zeker een gedeelte in stand zijn gebleven en wie weet aangevuld/vervangen door nieuwe gebruiken die vanzelf weer een traditie worden.

 3. @Gerrie, deze beelden heb ik meteen van de webcam gehaald die The Sun(gisteren voor een dag The Son) had geplaatst bij het St. Mary’s Hospital in Londen.

 4. Berthi. mooie foto’s en netjes boven de “gordel”” opTV leek het net of ze nog steeds zwanger was zo’n dikke buik.
  Vroeger werd je helemaal ingesnoerd…maar dat hoeft tegenwoordig ook niet meer.
  Mooi verhaal van Gerrie, heb ik gemist op TV

 5. http://www.sourcewire.com/news/78936/william-and-kate-s-royal-baby-shawl
  Dit is een press release van de firma die de baby shawl maakte.
  Op Ravelry (een internationaal brei en haak forum) was al door een aantal breisters een speurtocht begonnen naar de oorsprong van deze shawl. Met succes werd deze firma opgespoord!
  Voor de echte doopshawl is een prachtige kant shawl gesponnen en gebreid door Cynthia Read, naar een patroon van Margaret Stove genaamd Filmy Fern. Het is een kado van Nieuw Zeeland voor de kleine prins. Of deze ook werkelijk gebruikt gaat worden bij de doop is nog maar de vraag, hij zal vast nog meer van zulke prachtige doop shawls krijgen!

 6. @Marnel, dank je voor deze link. Het is natuurlijk een prachtige babyshawl die vergelijkbaar is met de shawl die Diana gebruikte na de geboorte van William. Ik kan me vorstellen dat er run ontstaat op deze babyshawl.
  Iedereen zit straks tijdens de doop met de neus tegen de buis om het allemaal zo haarfijn mogelijk te kunnen zien en beoordelen. Voorlopig wachten we geduldig af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *