Een bezoek aan de Textiel Biënnale en Gerrie


In de log van afgelopen dinsdag liet ik weten dat ik die dag onderweg was en van de foto is weinig of niets af te leiden waar mijn uitstapje heen ging. Om de onzekerheid bij je weg te halen zal ik je dus vertellen wat mijn doel was voor die dag.

Allereerst stond een bezoek aan Museum Rijswijk op het programma. Eindelijk kwam het er van om dit schitterende museum eens te bezoeken. Ik kan je zeggen dat de Textiel Biënnale die tot en met 27 oktober 2013 loopt, meer dan de moeite waard is. Absoluut een aanrader! Bovenstaande foto maakte ik afgelopen dinsdag en je ziet het werk The Last van Erik Alkema.

Ik bezocht niet alleen de expositie, maar ook de museumwinkel waar onder andere een uitgebreide collectie boeken wordt aangeboden en sinds afgelopen dinsdag bevindt zich daar mijn nieuwe boek Merk- en stoplappen uit het Burgerweeshuis Amsterdam ook.

Na deze indrukken ging mijn reis verder en wel naar Gerrie. Wie kent haar nu niet? Heel vaak schrijft Gerrie een uitgebreide reactie bij een logje en vertelt ze mooie verhalen van belevenissen uit het verleden. Ik kan je zeggen: zoals Gerrie schrijft, zo vertelt ze ook. Van het ene mooie verhaal gaat ze moeiteloos over in het andere. Ze is nooit uitgepraat. Maar ja, op een gegeven moment moest ik er toch een punt achter zetten, want mijn terugreis zou zeker een paar uurtjes duren. Natuurlijk ging ik niet weg voordat ik veel van haar fraaie handwerkjes had bewonderd die Gerrie in het verleden had ingestuurd voor diverse handwerkwedstrijden en bijna nooit zonder resultaat. Regelmatig viel zij in de prijzen. Enkele handwerkjes hiervan heb ik op de foto vastgelegd en zodra Gerrie haar verhaal klaar heeft, zie je het geheel op dit blog. O ja, wist je trouwens dat Gerrie bijna vanaf het eerste uur mijn blog leest? Ik ben op 20 augustus 2005 gestart en Gerrie plaatste haar eerste reactie op 28 oktober 2005.

6 gedachten over “Een bezoek aan de Textiel Biënnale en Gerrie

 1. Ik kijk naar de reportage van Gerrie en haar werkstukken uit…leuk want heb nu al zo vaak iets van haar gelezen en gehoord dat het een beetje bekend aanvoelt.

 2. Prachtig Berthi dat je Gerrie een bezoek hebt gebracht, wat zal ze genoten hebben.
  Iemand die je zo veel jaren volgt en nu dan te ontmoeten.
  Dat gebeurde ook in Zwolle, mensen die je al jaren volgen daar te ontmoeten.

  Wij kijken uit naar de handwerken van Gerrie en vooral naar het verhaal erbij.

 3. Wat leuk dat we binnenkort meer over Gerrie kunnen lezen en zien!
  Vind haar verhalen altijd erg leuk-een blog in een blog.
  Denk,dat je ogen en oren te kort bent gekomen bij je bezoek aan haar.
  groetjes,Truus uit Drenthe

 4. Ook ik geniet altijd van haar verhalen. Ik zie uit naar haar handwerk/vertelsels.

  Groeten van Marianne

 5. Ooooooh wat leuk!!
  En wat een goed idee om Gerrie te gaan bezoeken. Ik ben érg benieuwd…….kan alleen maar een succes zijn!

 6. Ook ik ben razend benieuwd naar de foto’s en het verhaal over/van Gerrie.
  Rijswijk staat op mijn to-do-lijstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *