Reactie van Douwe Egberts op de DE-merklap

De zoektocht naar de Friese merklap 1786 wordt dit jaar afgesloten met een prachtige expositie in Museum Pakhuis Koophandel. Het was heel bijzonder dat Jane Metzelaar-van Schaik, mede-tekenares van het patroon van de Friese merklap 1786, samen met haar dochter Elza aanwezig kon zijn bij de opening op 5 juni 2013. Hiermee zou de cirkel rond moeten zijn, of toch niet?

Als laatste sluitstuk komt vandaag Douwe Egberts aan bod, waar het allemaal mee begon. De Douwe Egberts commercial met Doutzen Kroes zullen de borduursters niet snel meer vergeten. Onlangs stuurde Karin de Graaf van Douwe Egberts Consumentenservice mij een mail met daarin het volgende:
… Even terug hebben wij telefonisch contact met u gehad over de “DE” merklap, zoals deze merklap genoemd wordt onder de liefhebbers van merklappen. Wij waarderen de moeite die u heeft genomen om een blog op te starten en de deelname aan meerdere tentoonstellingen. Vandaar dat wij u een kleine attentie willen toesturen. …


In deze log lees je over de kop en schotel die afgebeeld staat op de foto. Wil je alle nieuwe Friese merklappen 1786 nog eens bekijken ga dan naar dit logje waar de links weer in vermeld staan naar de merklappen en wil je veel van deze merklappen in werkelijkheid bewonderen dan kun je tot 31 oktober 2013 terecht in Museum Pakhuis Koophandel.

17 gedachten over “Reactie van Douwe Egberts op de DE-merklap

 1. Daar drinken we natuurlijk een kopje koffie op !
  Ik zag en zag en zei hier voor (of achter ) de computer , gutte gut

 2. Dit is leuk, eindelijk is de hele cirkel rond en Berthi erg veel plezier met deze mooie kopjes. Ik weet zeker dat je erg van deze kopjes geniet.

 3. Mooie kopjes,maar had er nou niet eerder een reactie kunnen komen?
  Sorry Berthi,maar vind dit een matige reactie van DE.
  Geniet in ieder geval van je welverdiende kop koffie en wij handwerksters waarderen jouw werk meer dan DE!
  groetjes en geniet ook van het mooie weer!
  Truus uit Drenthe

 4. Goh, toch nog een reactie van Douwe Egberts ! En ondertussen maak jij weer reclame voor hen op je blog. Maar de kop en schotels zijn leuk. Kreeg je er ook nog een paar pakken koffie bij ? Ach en Sarah Lee is een groot concern moet je maar denken, het gaat niet meer zoals vroeger.
  Groet Margriet

 5. Niet mopperen dames ­čśë ze h├Ębben gereageerd!
  Enne……met deze kopjes blijven ze helemaal “in stijl”.
  Leuk Berthi, een mooi setje kopjes en je hebt het verdiend!!!

 6. Zou het niet leuk zijn als DE een “merklappen” lijn maakt.
  Bekers en kopjes met een merklapmotief?

 7. Toch leuk om eindelijk een reactie van D.E te krijgen. Zou Karin de Graaf nu ook “volger”van je worden ?

 8. beter late than never wordt er hier gezegd. Je doet het super en lekker doorgaan en je eigen weg volgen.Ik ga buiten mijn koffie drinken, niet uit DE maar Market van Figio fijne dag Basje

 9. Hoi Berthi,
  Toch leuk die reactie van DE, mooie kopjes trouwens!
  Nog bedankt voor je kaarten, ze zijn mooi, dankjewel!
  Anita

 10. mooi te lezen dat de cirkel idd nu rond is…
  geniet maar van je mooie koppies en koffie hoor
  ff op je lauweren rusten

 11. @GerrievV, ik heb gevraagd of het misschien mogelijk is om een kop en schotel uit te brengen met een detail van de Friese merklap erop. Dat zit er helaas niet in. Dit jaar zijn de nieuwe kop en schotels op de markt gekomen die geïnspireerd zijn op de Hindelooperdracht en deze zullen de komende jaren de markt moeten beheersen.

  @Licia Huizer, ik vermoed dat Karin de Graaf geen volger gaat worden van mijn blog. Haar belangstelling ligt niet in eerste instantie bij het textiel/handwerk.

  @Ester, haha… op mijn lauweren rusten? Nog geen tijd voor. Nu eerst de Textielpost bijwerken en een lezing samenstellen en voorbereiden.

 12. Leuk dat je een presentje kreeg. Je hebt er best veel voor gedaan om de lap te achterhalen. die Karin zal niks met letterlappen hebben en snapt denk ik niet helelmaal de ophef over die lap. Maar wij hebben met elkaar erg veel lol er mee gehad toch!

 13. Wat leuk dat je toch nog een reactie van DE kreeg. Dat wij zo genieten van handwerken en van de webloggen begrijpen veel mensen niet. Kom regelmatig mensen tegen die denken dat handwerken helemaal niet meer leeft. Nu wij weten wel beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *