Textielpost – Myanmar en Philippijnen


Mieke Gorter: ‘Helaas is er niet veel meer over van de oorspronkelijke klederdrachten, maar gelukkig hebben we wel allemaal op 11/11 2012 de aardbeving overleefd. We zaten circa 100 km van ’t episch centrum. Ik kan jou kaarten blijven sturen!!’

Ja Mieke, als reislustige verras jij mij nog al eens met een mooie textielkaart waar ik ontzettend blij mee ben. Net als nu met een kaart uit Myanmar en twee uit de Philippijnen. Gelukkig heb jij samen met je reisgenoten geen hinder ondervonden van de aardbeving die op 11 november 2012 plaats vond. De hierboven afgebeelde textielkaart kwam na ruim 1,5 maand aan. Op de kaart is een kleine sticker geplakt met daarop de tekst: ‘missent to Thailand.’ Mooi dat de ansichtkaart uiteindelijk toch op het juiste adres werd afgeleverd.

Op de textielkaart zie je drie dames in een boot op het Inle Lake in Myanmar. De bevolking van Myanmar bestaat uit veel etnische groepen. Van links naar rechts op de afbeelding zie je een dame van de Pa Laung, Pa-O en Shan. Van heinde en verre komen stammen als de Pa-O en de Pa Laung naar de drijvende markt om groente, fruit, pannen en potten te kopen en verkopen.

Van Myanmar gaan we naar de Philippijnen.


Mieke Gorter: ‘Veel textiel & weinig textiel, dat slaat op de voorkant van de kaart, niet op wat er hier te zien is. Fantastisch “weef” en “handicraft” land. Groet van ons alle 10.’

Een groep mannen en vrouwen dansen de Balangbang om de terugkeer van de zegevierende krijgers te vieren. Twee mannen zijn de strijders, de anderen slaan met stokken op de platte gongs, de zogenaamde ganzas.


‘From Mieke’s culture & textile group the Philippines’

Een prachtig stukje weefwerk uit de Philippijnen. Een eerdere uitgebreide textielpost over de Philippijnen kun je hier bekijken.

2 gedachten over “Textielpost – Myanmar en Philippijnen

  1. Ik was op reis en ver weg. Mooie kaarten en vooral de uitleg Fijne zondag Basje

  2. Wat een prachtig BOEGBEELD op die eerste kaart, het geweven huisje is ook een mooie herinnering aan een reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *