Expositie MERKwaardige LAPpen


Vandaag om 13.30 uur vond de opening plaats van de expositie MERKwaardige LAPpen in het Historisch Museum De Bevelanden te Goes. De Vereniging Liefhebbers Merklappen bestaat 25 jaar en viert dit groots. De leden werden al verrast met deze mooie agenda en nu dan de grote expositie in Goes. In het Historisch Museum De Bevelanden zijn de 41 ingestuurde merklappen met het thema water tentoongesteld. Op de eerste verdieping zijn antieke merklappen uit de collectie van Aafke Buurs te zien! Dit is allemaal te bewonderen tot en met 3 november 2013. In de Grote of Maria Magdalenakerk – gelegen tegenover het museum – worden de twee langste merklappen ter wereld tentoongesteld: ‘Door ons Gedaen’ en de langste jeugdmerklap, aangevuld met de 25 jaarlappen van de jubilerende vereniging. Dit is te zien tot en met 15 augustus 2013.

De langste jeugdmerklap is samengesteld uit schoolmerklapjes. Honderden schoolkinderen en grootouders met hun kleinkinderen zijn aan het werk gegaan om een hedendaags schoolmerklapje te maken. Het resultaat is geweldig!

Dan zou ik bijna de fraaie jaarlap van 2013 van de vereniging vergeten. De lap bestaat uit allemaal kleine geborduurde kussentjes met als thema water die met elkaar verbonden zijn. Kortom, een uitstapje naar Goes is zeer de moeite waard.

12 gedachten over “Expositie MERKwaardige LAPpen

 1. Ik sta al in de startblokken om naar Rotterdam te vertrekken…maar zie dat jij ook al weer snel bent met je berichten.,
  tWas weer een geweldig dagje !! Emma-Lee heeft het ook leuk gevonden !!

 2. Het was een geweldige mooie dag daar in Goes. De moeite waard om al dit moois te gaan bekijken. Ik ga lekker nog eens terug in augustus.

 3. Dit is toch allemaal weer echt smulnieuws op merklappen gebied
  Voor velen wel een eind reizen
  Maar je moet er ook wat voor over hebben natuurlijk
  Mooi dat de jeugd ook zo enthousiast bezig is

 4. Zit al weer thuis aan de koffie. (wel met een bepleisterd oog) k Ga ook nog terug naar Goes…in het zaaltje achterin het Museum komen de “Lappen”” nog eens op een scherm voorbij. Kan je echt eens op je gemak alles voorbij laten komen.
  De ansichtkaarten die er van de 40 inzendingen gemaakt zijn is ook een aanrader bij elke 4 krijg je de 5e Kado !!

  De tentoonstelling die op de boven etage is ben ik helemaal niet aan toegekomen…het was zo 5 uur dan
  gaat het Museum sluiten.

 5. Hoop er deze zomer ook heen te gaan om alles te bekijken.
  zonnige dag
  groetjes,Truus uit Drenthe

 6. Een geweldige promotie voor de vereniging “Merkwaardig”. Hulde aan het bestuur en alle vrijwillige medewerkers.Een vereniging om trots op te zijn.
  Op naar het volgende lustrum.
  Hennie Stevan

 7. @Licia Huizer, gisteravond laat toch nog een berichtje geschreven.
  Trouwens, wat heb jij een leuke spontane kleindochter. De spontaniteit heeft Emma-Lee vast haar oma én haar moeder!

  @Jeanny, iedere merklapliefhebber kan haar/zijn hart ophalen in Goes. Er is zoveel moois te zien, zowel aan hedendaagse als antieke merklappen. Zeer de moeite waard!

  @Gerrie, als je graag iets wilt zien, dan heb je er ook wat voor over, is mijn ervaring!

  @Fie van Dijk, het was een geweldige opening bij een geweldige expositie!

  @Meta, fijn om te horen/lezen!

  @Licia Huizer, wat was jij weer snel thuis en gelukkig weer alles goed gegaan.
  O ja, de ansichtkaarten. Helemaal vergeten te vermelden. Er is echt zoveel moois! Ik ga het allemaal ook nog eens goed bekijken.

  @Truus uit Drenthe, zeker doen!

  @Hennie en Sjoerd Stevan, er is ontzettend veel werk verzet, maar ze hebben heel veel eer van hun werk! Het ziet er allemaal ontzettend goed en mooi uit. Met z’n allen kun je veel bereiken en tot een mooi resultaat komen! Ik raad dan ook iedereen aan om deze expositie te gaan bekijken.

 8. Wat een mooi verslag. Ik zou ook wel willen gaan,twijfel nog aan de ledendag of toch een keertje alleen naar Goes te komen.
  De verhalen maken het wel aantrekkelijk en ook dat je mooie kaarten kunt kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *