Koning Willem-Alexander en koningin Máxima in Venlo


Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brachten vandaag een bliksembezoek aan Venlo. Een klein half uurtje waren ze in ’t stedje van lol en plezeer. Door middel van enkele foto’s geef ik je een ‘snelle’ indruk van het bezoek van onze nieuwe koning en koningin aan deze stad in Noord-Limburg.


De koning en koningin zijn onderweg. De huzaar in uniform moet nog een beetje geduld hebben.


Daar betreden de koning en koningin dan eindelijk de trap van het stadhuis, op weg naar het bordes.


Iedereen staat met de camera in de hand klaar om foto’s te maken van het koninklijk paar.Het was druk op de Markt! Gelukkig waren de weergoden ons vandaag gunstig gestemd.Het koninklijk paar op het bordes van het stadhuis.


En… voor je het weet gaan ze weer verder naar hun volgende bliksembezoek en is het feest voorbij.


Wat overblijft zijn de oranje versieringen!

12 gedachten over “Koning Willem-Alexander en koningin Máxima in Venlo

 1. Berthi@ het is je gelukt, de koning en koningin in het echt gezien en dan nog zulke mooie foto’s te maken.
  Ondanks de grote blauwe hoed is het je toch gelukt om de Koningin goed op de foto te krijgen.
  De koning heeft ook een mooi pak aan. Maar je kijkt vaak het eerst naar de vrouw, wat heeft ze aan.
  Het was wel weer een bliksembezoek aan de zuideijke provincies.

 2. @Elma, het koninklijk paar is er, en zo zijn ze weer weg! Alles verloopt in een sneltreinvaart! Vrijdag zijn de provincies Friesland en Noord-Holland aan de beurt!

 3. Gelukkig had ze nu een mooie hoed op, wel groo-oot, maar uit het gezicht. Dat plakkaatje van alleen de holle kanten van drukknopen, dat ze in Groningen op had, vond ik maar niets. Zo jaren 50 topchic, maar zelfs met die drukknopen niet mooi, naar mijn mening. Die foto door het siersmeedwerk is erg mooi en bijzonder.Off topic: ik kan nog niet spinnen. Ned. en Engelse sites bekeken , nu met Duitse bezig en op de site : Spinnrad kwam ik iets tegen waar ik nog nooit van gehoord had, een spinnewielverbod. (the spinning Jenny vernielen wist ik van). De wol zou te onregelmatig en zwak gesponnen zijn. Maar daar gaat het niet om, ik moest denken aan het sprookje van Doornroosje. Op de zolder! stond een vergeten spinnewiel en ze prikte zich daaraan. Bij Ned. afbeeldingen staat een schilderij waarop je kunt zien waar die scherpe punt aan zat, die hadden ze in het sprookje toch stomp kunnen maken en één vergeten af te stompen. Nee, gelijk alle spinnewielen het land uit. Nu snap ik dat Grimm teruggreep op een heel oud verbod en dat in zijn sprookje verwerkte. Zelfs in sprookjes zit soms geschiedenis verstopt, dat wordt uitkijken, want de wolven naderen onze oostgrens.

 4. Venlo is denk ik best de moeite waard aan je foto’s te zien, deze maand kwam er ook een tijdschrift van “de Zonnebloem”” met een artikel over hun oprichter(50jr geleden) Gerrit Gommans Venlo-naar. .daar staat ook zo’n mooie foto in van de Markt en een opsomming van favoriete plekjes, maar daar zal het Koningspaar niets van gezien hebben ?? Ik zal het krantje bewaren voor je. Of ben je lid geworden dank zei Danny de Munck ?? dan heb je het zelf ook wel gekregen.,

 5. Mooie foto reportage ! De eerste een prachtige gevel decoratie .
  Wat een werk is er geweest al de voorbereidingen en vooral de mooie bloemen
  Het moet toch wel erg vermoeiend zijn alles in zo korte tijd veel handjes geven , van lang schudden kan geen sprake zijn
  Gisteravond zag ik net nog een gedeelte uit Brabant .
  Dus ik kan hier het voorgaande bewonderen . Ik had zelf een heel druk dagje , familie over en dan wordt er veel gepraat en gelachen en soms een traantje .
  En Ziggo vindt het blijkbaar niet nodig dat we gelegenheid krijgen alle provinciale zenders te kunnen ontvangen .
  Eerder waren alle provincies beschikbaar .
  Friesland, Groningen , Drente , Overijssel en Limburg zijn foetsie .

 6. Mooie foto’s Berthi van een geweldig spectakel!!! Op tv leek het net of ze een zwarte jurk aan had,maar zo te zien was het een mooie blauwe kleur.
  Jammer dat ze maar zo kort overal waren.Dan hebben wij geluk gehad-ze waren bijna een uur in Dwingeloo!
  Hier zond rtvDrenthe de beelden ook uit!!! En nee op de schotel zijn ook veel regiozenders er af gehaald,wel Zeeland,maar geen Limburg en Brabant.
  gezellige dag
  groetjes,Truus uit Drenthe

 7. Mooie foto’s, je had een prima plekje veroverd zo te zien.
  Grappig al die mensen met de camera’s. Het moet voor het koninklijk paar ook een raar gezicht zijn. Zo toegestroomd publiek dat niet naar hun kijkt, maar of ze goed op hun beeldschermpje staan om een foto te nemen. Op TV zag dat er ook zo grappig uit.

 8. @Reina, in een sprookje zit vaak meer verborgen dan wij vermoeden!

  @Licia Huizer, nee, ik ben geen lid geworden en de ‘actie’ van Danny de Munck is mij geheel ontgaan!:-)

  @Gerrie, de geveldecoratie van de eerste foto was te zien op een pand dat aan de Markt ligt.

  @Truus uit Drenthe, na het bezoek van het koninklijk paar ging ik naar de bloemist en daar stond een oudere dame in geuren en kleuren te vertellen over hoe mooi de koningin eruit zag. Helemaal in het zwart! Het is dus heel donkerblauw!

  @Birgitte, ik had inderdaad een prima plekje, ook al was ik niet zo vroeg op de Markt. Maar ja, ik ga dan ook niet voor het Venloos kwartiertje!:-)

 9. Wat mooie foto’s. En bij de ene waarop de Koningin weer de trap af gaat, lijkt het net alsof ze een hele grote krul op de hoed heeft. ..

  @ Gerrie, dat de Ziggo er een heleboel regionale zenders af gehaald heeft daar heb ik mij ook al lang aan zitten ergeren. Heb het hun zelfs nog eens in een brief toegestuurd. Maar ze hebben niet eens het fatsoen om je een berichtje terug te sturen.

  Groeten van Jantje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *