Exposities, workshops en meer…


MERKwaardige LAPpen in Historisch Museum De Bevelanden te Goes van 5 juli tot en met 15 augustus 2013 en in het museum is tot en met 3 november 2013 de expositie antieke merklappen uit Noord-Holland te zien. Deze fraaie merklappen zijn allen afkomstig uit de verzameling van Aafke Buurs die een zéér bijzondere en waardevolle collectie heeft. Ik kan dit zeggen omdat ik haar collectie ken, en kan je dan ook zéér aanbevelen om naar Goes te gaan. Je krijgt heel veel moois te zien, zowel op historisch als het hedendaags gebied!
——————————


Etsy craft party in Museum de Kantfabriek op 23 juni 14.00 tot 17.00 uur. Etsy is een online platform waarop mensen zelfgemaakte spullen aanbieden. Over de hele wereld komen mensen in juni samen om creatieve vaardigheden en ambachten te delen tijdens Etsy craft party’s. Ook in Horst zal dit jaar een Etsy craft party georganiseerd worden in Museum de Kantfabriek. Op zondag 23 juni zal er van 14.00 tot 17.00 uur een craft party zijn in Museum de Kantfabriek. Museum de Kantfabriek past perfect bij het thema van dit jaar: Craft for the Community. Deze craft party kenmerkt zich door het uitwisselen en bundelen van creatieve vaardigheden en ambacht binnen de setting van de Kantfabriek. De textielindustrie uit de omgeving van Horst staat centraal in dit museum en daarom is het niet gek dat er gekozen is voor een activiteit met een link naar textiele werkvormen: Vilten! Onder deskundige en enthousiaste begeleiding leren deelnemers wol te vilten met water en zeep. Op het einde van de craft party zal iedereen een leuke zelfgemaakte vilten broche of corsage hebben. Er wordt een kleine onkostenvergoeding van 2.50 euro gevraagd. (materialen/koffie & thee) Aanmelding kan alleen plaatsvinden via deze website: etsycraftparty. Meer informatie is alleen verkrijgbaar via: craftpartyhorst@hotmail.com
——————————


Neta Amir maakt leuke poppen van sokken en ander materiaal. Zij komt deze zomer naar Nederland en gaat een tweedaagse workshop geven op 20 en 21 juli en daarnaast nog een eendaagse workshop op 22 juli. De workshops vinden plaats bij: Dorie van Dijk / atelier Fiberfusing. Amsteldijk-Zuid 180e / 1188 VN Nes aan de Amstel / 0297-582384.
——————————


Jolanda Verstegen: ‘Mijn fetish is een knopen tic! Ik heb dan ook speciaal voor MºBA ’13 een expositie met knopen van kunstenaars georganiseerd. Twintig kunstenaars tonen hun knoop-ontwerpen in De Kleinvakwinkel. Er zijn knopen van hout, keramiek, emaille en leer. Ook knopen in de nieuwere technieken zoals 3D printing en laser graveren. Daarnaast natuurlijk textiel. Verder geef ik een workshop knopen als miniatuur kunstwerkjes en er wordt een lezing verzorgd door de Nederlandse Vereniging van Knopenverzamelaars; Sier of Sluiting Geschiedenis van de knoop. Workshop en lezing op zaterdag 22 juni en workshop dinsdagavond 25 juni. Zie moba.nu bij het publieksprogramma.’
——————————


Tot en met 23 juni 2013 vindt het Fotofestival Naarden plaats. Een festival dat om het jaar wordt gehouden door professionele fotografen. Foto’s hangen binnen en buiten op diverse locaties door de hele vesting. Foto’s van Liesbeth Jonckbloedt hangen weer bij ‘Kantje Boord’, Marktstraat 44 in Naarden-vesting in het kader van het OFF-festival, een gratis route langs foto’s van zo’n dertig fotografen op allerlei locaties daar. In de etalage kan je altijd kijken, binnen natuurlijk alleen als de winkel open is, zie Kantje Boord. Daar ligt ook een gastenboekje op de toonbank.
——————————


Van 22 juni tot en met 11 augustus 3013 exposeert Annie Veldkamp haar sculpturaal viltwerk in Museum het Leids Wevershuis in Leiden.

Annie Veldkamp werkt sinds 2005 intensief met vilt. Werken met dit natuurproduct is voor haar een vorm van mediteren, het geeft rust. Zij maakt grote wandobjecten, die ruimtelijk ogen door de combinatie met leer, hout, schors of koper. Ze werkt met merino- en alpacawol in warme, aardse kleuren. Zeefdruk op het vilt geeft prachtige, subtiele resultaten. Annie werkt met respect voor natuurlijke materialen en verwoordt dat in ‘natuurlijk mooi’. Haar viltkunst laat het ook zien: natuurlijk mooi, mooi natuurlijk.

Het werk van Annie Veldkamp past prachtig in het authentieke decor van het Leids Wevershuis. Deskundige vrijwilligers vertellen graag over de woelige historie van dit markante huis(je) en kunnen saillante details en verborgen plekjes laten zien.

‘Natuurlijk Mooi’– viltkunst van Annie Veldkamp, van 22 juni tot en met 11 augustus 2013, Museum Het Leids Wevershuis, Middelstegracht 143, 2312 TV Leiden.
Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

4 gedachten over “Exposities, workshops en meer…

 1. Het hele land zit vol met activiteiten .
  Je moet er soms een flinke reis voor over hebben . Een ieder kiest z,n eigen geliefde onderwerp . Merkwaardig zal wel letterlijk boven aan staan met zoveel merklap liefde die door allerlei nieuwe boeken en projecten nog meer in de belangstelling is komen te staan . Het onderwerp van gisteren bleef hier zonder reactie . Is een ieder met opgetrokken neus er aan voorbij gegaan .met aandacht heb ik alles gelezen , de zondag ochtenden kan ik niet te lang bij de computer zitten .
  Het heeft mijn gedachten wel goed op gang gebracht . het is een zeer breed onderwerp in Arnhem en alleen al een onderdeel alles over schorten van vroeger tot nu denk je eens in , bij mij kwamen heel wat modellen voorbij allerlei mensen van huisvrouw tot slachter die schorten dragend zijn of waren .
  Kleding hebben we allemaal nodig om ons te kleden of echt te bedekken van floddertjes tot een dikke in pakking . Het is hoe we ons voelen , het moet lekker zitten en voor de meesten graag er leuk uit zien , of nonchalant en slordig .
  In eigenlijk een onmogelijk uurtje heb ik op Tv zoveel mode spektakel gezien , van uit Parijs en ook Arnhem vele shows uit eerdere modejaren .
  Vele grote mode koningen kwamen voorbij
  Waar ik wel erg treurig van werd de dames die zo hun best doen alles te showen , zie er schrikbarend mager uit , het zijn net platte poppen .Carl Lagerveld omringd door jonge meiden met armen en benen als stokjes .
  De uitdrukkingen van hun gezichten lijkt aangepast zeer somber .Vroeger moest een mannequin glimlachen , Make up is tegenwoordig geloof ik ook onder kunst aangebracht .

  Dat Etsy zich zo wereld wijd bundeld is alleen maar heel belangrijk om meer stimulans te krijgen en vooral nu in deze jaren van strenge bezuinigingen

  De poppen zijn mooi kleurig en erg kunstig gemaakt , misschien wel een beetje bizar . En toch kan zo,n tentoonstelling weer nieuwe ideeen aan dragen een ieder zal wel materiaal in huis hebben om eens wat uit te proberen

  Over knopen dat maakt me zeer nieuwsgierig . . . !

  Foto,s overal natuurlijk ook de moeite waard volle programma,s,
  Er kunnen weer plannen gemaakt worden

 2. wat een lange lijst, Goes zou boven aan mijn lijstje gestaan hebben en de rest is zeker zo interessant.,Ik reken o foto’s van her en der Basje

 3. Wat is er weer veel te zien in Nederland-voor ieder wat wils.
  Bij je onderwerp van gister viel me het lettertype op-vind dat erg mooi en zou het best willen schrijven.Alleen lastig voor linkshandigen zoals ik.
  (had gister problemen met de computer/eigen schuld,maar nu lukt het weer gelukkig)
  Heb aan mijn zus in Zeeland de tentoonstelling doorgegeven van Merkwaardig.
  Voor mij te ver,maar je weet maar nooit en het staat genoteerd.
  Het andere lijkt me ook interessant,maar ook weer zo ver weg-zucht.
  Maar via links kun je ook genieten! Bedankt Berthi voor het doorgeven van alles wat we kunnen bekijken.
  gezellige dag
  groetjes,Truus uit Drenthe

 4. Gelukkig weer “on-line” en er is weer van alles te kiezen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *