Mode Biënnale Arnhem 2013


Voor de vijfde editie van M°BA (Mode Biënnale Arnhem) heeft curator Lidewij Edelkoort gekozen voor het thema Fetishism in Fashion. Lidewij Edelkoort zegt zelf over Fetishism in Fashion:

Als groot liefhebber van kleding en vooral textiel, heb ik besloten om de obsessie voor mode te analyseren en te ontleden door middel van een thematiek gewijd aan het verschijnsel fetisjisme. Een analyse van de behoefte om onszelf te ontdekken en uit te drukken, te bedekken en aan het oog te onttrekken tot de meest excentrieke extremen waartoe het verlangen naar schoonheid de mens kan aanzetten; op zoek naar de sterke connecties die bestaan tussen een kledingstuk en de drager, de passie die een paar schoenen kan veroorzaken of de emotionele ervaring die de tactiliteit van textiel ons kan brengen.


Beide foto’s maakte ik vanmiddag van de etalage van Jones, ingericht door het ontwerpersduo An Vandevorst en Filip Arickx van het befaamde Belgische modelabel A.F. Vandevorst. Voor deze FETISH etalage bij Jones komt hun schoenenlijn genaamd FETISH naar voren. Zij presenteren voor MºBA ’13 de ‘horse hoof boots’ uit de herfst/winter collectie van 2009.

MºBA ’13: Fetishism in Fashion – Programma is hier beschikbaar, tot en met 21 juli 2013 in Arnhem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *