Ingehuldigd!


Omdat ik toch in Amsterdam was, nam ik de expositie Ingehuldigd! mee, die te zien is in De Nieuwe Kerk tot 18 augustus 2013.


Het is geen grote expositie, maar wel met zorg samengesteld.


Het was niet druk met bezoekers.Het originele document getekend door Beatrix, Willem-Alexander en Máxima.


Leuk om de tentoonstelling gezien te hebben zonder dat ik zeg dat je dit echt gezien moet hebben. De entreeprijs van € 15 (als je geen museumjaarkaart hebt) vind ik aan de hoge kant.

20 gedachten over “Ingehuldigd!

 1. Voor die € 15,00 krijg je niet eens het Inhuldigingsmerklapje te zien wat al vele malen in de fotogalerie van Berthi staat en dat is gratis.

 2. Wat gaat alles in een snel tempo voorbij .
  Nu al is het Koningspaar op weg om allerlei bezoeken af te leggen en wat hebben ze soms volle programma,s .
  Vorige week waren ze al aanwezig om 9.uur in de ochtend voor de provincie bezoeken , het ging tot laat in de middag door , alles snel snel zoveel handen drukken en vriendelijk lachen , cadeautjes en bloemen in ontvangst nemen .
  Hoe houden ze het vol . . .

  Wel een duur entree om een kijkje in de Kerk te nemen .
  ik ben wel in enkele kerken in Amsterdam ooit geweest , maar deze kerk nooit bezocht .
  Lang geleden een prachtige kerk bezocht voor een orchideeen tentoonstelling .
  De naam weet ik niet meer , maar wel dat we in de buurt van de wallen terecht kwamen .

  Berthi ging je nog in het paleis een kijkje nemen ?
  Dat was ook weer geopend voor publiek

 3. gelukkig hebben we die wel……….anders zagik een stuk minder musea………mochten we bij amsterdam in de buurt zijn pik ik die zeker mee………..

 4. @Gerrie, dat was ook nog de bedoeling, maar de tijd was op! Bij een volgende bezoek aan Amsterdam staat het Rijksmuseum en het paleis op het programma!

 5. Eva dat zal het geweest zijn .
  En dat je het jaartal nog weet ,.
  Weet je misschien ook nog in welke maand het was ?
  Dit zou mooi zijn in verband met mijn persoonlijke schrijverij , waar helaas te weinig tijd voor is . Ik ben voortdurend aan het spitten in mijn spullen om gebeurtenissen in een juiste tijd te kunnen plaatsen .
  Wat ik mij ook nog herinner dat ik in Amsterdam in de Ronde Lutherse kerk een jubileum van de ned .Zondagsschool vereniging heb meegemaakt .
  Het was in een jaar dat burgemeester Daylie (weet even zijn naam niet goed te schrijven )ook aanwezig was en hij had zo,n bijzondere wijze van applaudisseren met breeduit handgebaar .
  Nu heb ik nog ergens een prachtig verhaal dat ik kon schrijven voor een van onze leiders , die zelf een jubileum vierde en wij allemaal geschreven hebben in een album wat hij kreeg .
  Nou ik wist heel snel een leuke gebeurtenis die hij beleefd had tijdens onze jaarlijkse landelijke bijeenkomsten van de Zondagsschool .
  Dat was meen ik ook in Amsterdam en wij kregen altijd onderdak bij leiders uit die stad . Na afloop werden wij verdeeld naar ons logeer adres en de gastfamilies waren meestal aanwezig om ons te begroeten , dat was een hele organisatie . We hoorden in de pauze dat er al iemand kennis had gemaakt met zijn gastfamilie Hij ontmoette de kapitein en zijn vrouw van een opleidingsschip en zou de nacht dus op een schip slapen .
  In mijn verhaal heb ik gezegd wij gingen allemaal naar bed , maar Herman ging ter kooi . Op dergelijke avonden was er een bijzonder feestelijk programma soms toneel met bekende acteurs . de 2e dag werd altijd met een kerkdienst besloten
  Ik heb de beste herinneringen aan die dagen .
  Hoe ouder je wordt je “verzameling” herinneringen wordt steeds uitgebreider .
  .

 6. Er is geen Grote Kerk in Amsterdam. Verder spreekt Gerrie over de Wallen waar ze was dus iets anders dan de Oude Kerk kan het niet zijn. Zal het vragen aan de oud-kosteres van de Oude Kerk die daar toen werkzaam was.

 7. Gerrie, je schrijft het: d’Ailly. Zijn vrouw of ex-vrouw, Gisèle, dat weet ik niet, is onlangs overleden, meer dan 100 jaar oud. Heeft prachtige glas-in-loodramen gemaakt voor o.a. de Begijnhofkapel in Amsterdam.

 8. Gerrie,
  de tentoonstelling was inderdaad in de Oude Kerk in 1963. De maand is mevrouw vergeten, maar zij herinnert zich wel dat het lang licht was. Hoor ik het nog, dan stuur ik het via deze weg de dag dat ik het krijg.

 9. Dank voor het meedenken !
  Mooi verhaal en de moeite waard om te lezen .

  Samen gearmd door de stad , en even terug in de tijd !

 10. @eva.b., Nico van den Berg had het jaar dan wel goed, maar in de locatie vergiste hij zich. Het moet dus de Oude Kerk zijn wat jij zelf ook al dacht!
  Jij hebt een goed geheugen, Eva!

 11. Wat een leuke uitwisseling van gegevens en herinneringen! Ik heb met grote belangstelling het artikel over mevrouw d’Ailly gelezen. Heel bijzondere mensen, dat echtpaar!

 12. Wat een mooi verhaal over de Burgemeester van Amsterdam en zijn vrouw.,
  Heb indertijd met Jose nog een kaarsje gebrand in de Begijnhofkapel voor LINA
  Als ik er nu nog eens kom kijk ik met andere ogen naar de gebrandschilderde ramen.

 13. Dank voor de link met het prachtige verhaal over Gisèle met ‘ de natte achternaam’ . Leuk om te lezen!

 14. Dag Berthi,

  Nu je naar de Nieuwe Kerk bent geweest, zou je eigenlijk ook naar de “andere helft” van de tentoonstelling moeten gaan: die in Paleis Het Loo. Daar zijn de regalia, de hermelijnen mantel en de blauwe jurk te bezichtigen. Of heb je die al gezien? Er komen veel bezoekers op af, zeer de moeite waard!

  Groeten van Digna

 15. @Digna, tot nu toe heb ik de tentoonstelling op Paleis Het Loo nog niet gezien. Wel heb ik gehoord dat de expositie heel goed bezocht wordt en dat de wachttijden best lang zijn. Nu lees ik net op de website dat de tentoonstelling nog maar tot 16 juni is. Dat zal dus voor mij zeer waarschijnlijk niet meer haalbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *