Night Train to Lisbon


Raimund Gregorius is een geliefd leraar Latijn en deskundige in oude talen. Zijn leven neemt een bijzondere wending wanneer hij een mysterieuze jonge vrouw behoedt haar leven te beëindigen door van een brug te springen. Als de vrouw vervolgens spoorloos verdwijnt laat ze haar jas bij Raimund achter, met daarin een boek van de Portugese dokter Amadeu de Prado en een nachttreinticket naar Lissabon. Raimund besluit het ticket te gebruiken en al zoekende naar de achtergrond van het boek en de schrijver ontvouwt zich langzaam een tragische liefdesgeschiedenis, vol emotionele intriges en overdenkingen naar de ware zin van het leven.

De film Night Train to Lisbon naar het boek van Pascal Mercier is vanaf de eerste minuut tot de laatste boeiend. De balans tussen de scènes in het heden en verleden is prima. Het verleden zet de toon, hier zit de meeste spanning dankzij de boeiende historie en de werkelijke verhaallijn die draait om Amadeu de Prado.

4 gedachten over “Night Train to Lisbon

  1. Oh, dit boek heb ik gelezen.. ongelofelijk boeiend vond ik het! Wat bijzonder dat het verfilmd is, en dat het nog een mooie verfilming is ook (hoeft niet altijd namelijk 😉 Dank je voor de tip!

  2. Dit boek gaat op mijn lijst! Wat een intrigerend vergaalgegeven! Dank je wel. De film laat ik voor wat die is. Lezen vind ik leuker!

  3. Heb ook het boek gelezen, al een tijdje geleden. Geweldig boek. Als je de plaatsen waar dit zich afspeelt een beetje kent is het nóg intrigerender.
    Ik heb het met zeer veel plezier gelezen, dus weet niet of ik de film wil zien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *