Merklap 1779 – Borduurlap 1876


Zoals ik gisteren al schreef zijn er bij het boek Oefenstof van Joke Visser en Walter van de Garde twee patronen toegevoegd. Jeanny borduurde de merklap en borduurlap al eens: de merklap anno 1779 uit Zuid-Holland maakte Jeanny in 2004 en de borduurlap anno 1876 uit Brabant in 1994.

7 gedachten over “Merklap 1779 – Borduurlap 1876

 1. Heb het boek op mijn verjaardagslijstje gezet.Vind het altijd moeilijk om een boek te bestellen dat je niet kunt inzien.Maar door wat jij en Jeanny erover vertellen en laten zien,durf ik het wel te doen.
  Mooie borduurwerken van Jeanny.En er is zoveel moois om te maken en voor mijn gevoel te weinig tijd om het te doen…zucht-wat een luxeprobleem heb ik toch….
  gezellige dag
  groetjes,Truus uit Drenthe

 2. Wat zijn die lappen mooi. Ik ben bang dat ik het boek nu ook wel erg graag wil hebben.
  Groeten, Joke

 3. Twee prachtige werkstukken , ze zijn werkelijk schitterend
  We zouden allemaal nog zo graag wat borduursteken maken en er van genieten van het maken en wanneer je kunt zeggen dit is klaar .
  Helaas we moeten zo vaak keuzes maken , dat is niet anders .
  Maar genieten van door anderen gemaakte borduurwerken is ook een genot .
  Met een boek over zo,n kunststuk is het nog extra mooi om zoveel informatie te krijgen
  .
  Mijn handwerken in de jaren 70-80 gemaakt hebben ook veel steekjes die ik nu niet meer kan zien
  Dat wil nog niet zeggen dat ik helemaal geen naald en draad meer kan hanteren .
  Blij zijn met wat we nog kunnen al gaat het nu ook langzamer
  Genieten van andermans werk is ook een fijne bezigheid .
  Voor genieten van mooie onderwerpen kunnen we heel goed bij Berthi terecht .
  Het leven is soms gehaast tegenwoordig , maar met internet even aanwippen bij dit blog om bij te lezen of er lange tijd rond te verblijven en alle laden en kasten open trekken , dat kan zomaar op een blog
  En hier is alles keurig in archief op geborgen
  Dus we blijven graag komen !

 4. Beste Berthi.
  Inderdaad een schitterend boek met veel informatie. Heb het meteen gekocht en zie er ook heel veel in terug v.d. vroegere akte K opleiding. Dank je wel voor berichtje. groeten anneke landeweer.

 5. ik heb het boek op mijn verjaardagslijstje gezet.het lijkt me net zo’n prachtig boek als jouw boek.

 6. ik durf het bijna niet te zeggen maar ook ik maakte het merklapje jaren geleden 😉 Het boek van Joke is geweldig zowel in beeld als in verhaal. De beide patroontjes had ik al, niet belangrijk voor mij, want ik heb het nodige in voorraad 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *