De KunstTour in Maastricht

De KunstTour in Maastricht zit er weer op. Enkele locaties werden door mij bezocht waar ik tevens verschillende objecten op de foto vastlegde.

Als eerste begin ik met een schilderij van Marjon Merkelbach-Hovens. Marjon Merckelbach-Hovens (Weert, 1964) volgde haar opleiding aan de Maastrichtse kunstacademie. Haar belangstelling ging aanvankelijk uit naar textiel als basismateriaal voor decoraties en ornamenten. In de afgelopen jaren heeft zij zich toegelegd op een combinatie van schilder- en collagetechnieken.

Dan naar de stoel van Clemens Maassen. Clemens Maassen is schilder, tekenaar en meubelmaker. Hij studeerde architectuur aan de Technische Hogeschool in Delft. Was architectuurdocent en later docent handtekenen aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Hij nam deel aan diverse teken- en schildercursussen en organiseerde tal van teken- en schilderreizen naar onder andere Frankrijk, Tsjechie en Italie. Volgde schilderlessen bij Jan Martens. Nam deel aan kunstmanifestaties in onder andere Maastricht, Eindhoven, Reijmerstok en Borgloon. Woont en werkt in Maastricht.Als laatste een werk van Kaza Poorter. Kaza Poorter geboren in Den Haag is via Antwerpen en Clinge (Zeeuws-Vlaanderen) in Kerkrade neergestreken. Ze woont en werkt daar sinds 2004 in een inspirerende omgeving. Kaza begon haar carriere met een eigen marionettentheater daarbij geadviseerd door de bekende marionettenspeler Feike Boschma. Toch ging na verloop van tijd haar belangstelling meer uit naar het schilderen en leerde zij de kneepjes van het vak van bevriende Haagse kunstenaars. Dat was het begin van een succesvolle periode in surrealistische stijl. Zij kreeg zelfs een opdracht voor een muurschildering en pilaren in het Gemeentemuseum in Den Haag. Maar Kaza zocht weer een nieuwe uitdaging, ze haalde jeansbroeken uit elkaar en maakte er grote lappen van die zij beschilderde met surrealistische taferelen. Daarmee exposeerde zij veel in Nederland, maar ook in Londen, Parijs en Brussel, onder andere in samenwerking met Levi Strauss.

10 gedachten over “De KunstTour in Maastricht

 1. Wat een bijzondere kunstwerken en een grappig idee om op jeans te gaan schilderen.
  groetjes,Truus uit Drenthe

 2. Wat een prachtige stoel, kom maar een op het idee om koperen buizen te gebruiken. Dit had ik wel verwacht dat jullie nog meer ondernomen hadden.
  Alleen de kloostertuin is een beetje weinig voor een reis naar het zuiden.

 3. @Elma, we gingen voor Thijmen naar Maastricht. Hij deed mee aan een schaaktoernooi. Hij was na afloop redelijk tevreden, maar ik ben altijd zeer tevreden! Hij speelde naar zijn niveau. Veel remises, maar soms komen er stellingen op je bord te staan waar niet veel meer uit te halen valt. Niets aan te doen. Dus, een prima toernooi!

 4. Berthi je hebt een mooie kunst tour gemaakt .
  Prachtige kleuren van de dame met het kikkerhoedje .
  De stoel die je laat zien doet mij denken aan een soort regisseursstoel en dan met een rolrugsteun .
  Het kunstwerk van Jeans lijkt iets in crisis tijd .
  Ik heb goed gekeken hoe de broeken eerst op maat aan elkaar geregen zijn en dan kan de kunst beginnen
  Mooie dagen zo samen met een schaak toernooi van Thijmen gecombineerd .
  Wij kregen weer de gelegenheid om met een wisselend beeld kunst te mogen bewonderen

 5. @Gerrie, je hebt ontzettend goed gekeken naar de spijkerbroeken. Dit werk maakte Kaza Poorter in 1985. In totaal heeft zo’n 20 van dit soort werken gemaakt. Toen had ze genoeg van al die spijkerbroeken!:-) Voor mij was het nieuw en dan kijk er heel anders tegenaan.

  Natuurlijk ben ik in die stoel gaan zitten om deze te testen. Hij zit niet onaardig, maar om een avond in deze stoel door te brengen is net iets te veel, vermoed ik. Maar mooi is hij wel. Meer als een stoeltje erbij!

 6. Ik had er eigenlijk nog aan toe willen voegen de vraag zou de stoel lekker zitten ?
  Het rug gedeelte doet me toch even nadenken .
  Is er een bestaand geborduurd kussen gebruikt ?
  We weten nu al een tijdje dat er kunstenaars bij de recycling winkels borduurwerken zoeken en opnieuw al dan nier gekeerd gebruiken .
  Dit rol kussen lijkt me net zo,n patroon van kruissteken op stramien , ooit als borduur pakket verkocht

 7. De stoel. Ruim 40 jaar geleden heeft mijn moeder een borduurwerk gemaakt voor een kussen. Dat borduurwerk heb ik nu gebruikt voor de stoel.
  Deze stoel is niet te koop. Wel andere, zie op mijn website. Desgewenst verwerk ik op bestelling borduurwerk in een stoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *