Vloedgraven textiel uit Staphorst
De familie Vloedgraven uit Staphorst staat bekend om de mooie Staphorster stoffen. In Leens op Landgoed Borg Verhildersum gaven zij afgelopen zaterdag een demonstratie van stof bedrukken met de houten familiestempels die dateren uit circa 1920. Arbeidsintensief, maar het resultaat is prachtig.


Stof bedrukken met de houten stempels is in principe de voorloper van het Staphorster stipwerk.

11 gedachten over “Vloedgraven textiel uit Staphorst

 1. Mooi is dat stempelwerk.Heb hier enkele Staphorsterkledingstukken liggen en heb ook zelf een klederdrachtpop gemaakt van Staphorst.
  Het zijn ook hele lieve mensen deze familie-mag er graag komen.
  een gezellige dag
  groetjes,Truus uit Drenthe

 2. MienB@ er is altijd een herkansing.
  Volgend jaar het weekend na hemelvaart is de fam. Vloedgraver zeker weer aanwezig op de textieldagen op de Borg Verhildersum met hun demonstraties.

 3. Wat zien de stempels er op de foto mooi uit ! Op zich al kunstwerken. En ze verkopen van die prachtige slopen met mooie oude motieven. Niet gestempeld hoor.
  Groet Margriet

 4. Prachtig en het is te hopen dat deze techniek bewaard mag blijven .
  In boeken die vroeger werden uitgegeven door de Ariadne bibliotheek is er meen ik ook aandacht besteed aan het stempelwerk uit Staphorst .
  Ik moet nog ergens een stukje gestempelde stof hebben , dat zal hoop ik nog wel bovenwater komen .Zus lief logeerde soms bij een vriendin in Staphorst en zo bracht ze het voor me mee .
  Berthi wat heb je naast je eigen kraamwerk toch bijzondere mensen ontmoet en zo fijn dat je over je ontmoetingen weer hier verteld en nooit zonder illustraties !
  Zo blijft je blog zeer gevarieerd , het verveelt nooit om hier langs te komen .

 5. @ Elma,dan volgend jaar toch maar eens plannen om af te reizen naar het Groningse land.

 6. Jullie kunnen al eerder genieten van deze textielkunst. De fa. Vloedgraven komt namelijk ook tijdens het weekend van de Historische dagen op Verhildersum, op 10 augustus 2013.

 7. Had graag de textieldagen bezocht, maar ik werd ziek dus ging het tot mijn grote spijt even niet door . Volgend jaar beter hoop ik! Leuk om verslagjes te lezen!!

 8. ik heb het stipwerk wel gezien op de stapperster dagen, op zwarte ondergrond
  met felle kleuren zoals rood blauw wit en geel en groen
  met spijkertjes wordt dit er op gezet met stempels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *