Quilts van Beatrice de Wit-Messerli


Beatrice de Wit-Messerli schreef een aangrijpend boek over haar gevecht tegen borstkanker en hoe zij dit overwint. Het is een proces van vallen en opstaan. Uiteindelijk gaat zij quilts maken om dit proces te verwerken. Elke quilt staat voor een bepaalde periode. Uiteindelijk zal Beatrice uit elke quilt een stukje knippen om hiermee een zelfportret samen te stellen. Als ze deze quilt af heeft vertrekt ze naar Peru om een handwerkreis te begeleiden.

Beatrice was mijn buurvrouw in Veldhoven, een bijzondere vrouw met veel kennis. Zij is een Zwitserse met een talenknobbel (zij spreekt maar liefst zes talen) die met een Nederlandse man is getrouwd. Samen gingen ze in Dordrecht wonen en sinds 2008 woont ze samen met haar man weer in Zwitserland: Bern. Neem beslist een kijkje op haar website en bekijk dit filmpje.


De reizende Beatrice. Het reizen zit bij Beatrice in het bloed en zal altijd blijven. Als ze een poosje thuis is, begint het weer te kriebelen, zegt ze. Er zijn nog maar weinig plekken op deze wereld waar zij nog niet is geweest.Voor meer informatie over het bestellen van het boek Hiermee begon het moet je hier kijken.

3 gedachten over “Quilts van Beatrice de Wit-Messerli

 1. Wat leuk dat je Beatrice ook ontmoet hebt…toen ze indertijd in Dordrecht een expositie had is er dat filmpje ( wat je bij de intervieuws kan vinden )opgenomen en daar is ze in gesprek met de Zusjes de Gelder afkomstig uit Alblasserdam
  en leden van Merkwaardig

 2. Al ben je nog zo druk tijdens de expositie in Veldhoven , er zijn altijd weer de vele mooie ontmoetingen met mensen die bijzondere levens verhalen kunnen vertellen , in vorm gebracht met textiel .
  Fijn dat je dat hier weer aan ons door kunt geven .
  Ik kom terug op een later tijdstip om haar weblog te bezoeken en de verdere link .

 3. Het is goed om een manier te vinden om je gevoelens te verwerken.Dat doet ieder op zijn/haar manier.
  Een mooie uitstraling heeft deze vrouw en het lijkt me een bijzonder boek.
  Dankjewel Berthi.
  groetjes,Truus uit Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *