Spincursussen door Marion Gauvin


Op de Expo Veldhoven heb ik prachtige quilts gezien, maar er is er maar eentje die de ster van de tentoonstelling kon zijn en dat was het driejarig angora konijntje Penelope van Marion Gauvin. Tjonge, wat een belangstelling kreeg zij en ze vond het ook allemaal prima terwijl ze 800 km in de auto had doorgebracht. Penelope komt namelijk uit Saint Gervais d’Auvergne in Frankrijk. Marion woont op een boerderij met haar dieren en zij heeft ook een bed en breakfast. Heel handig als je bij haar een spincursus wilt volgen.


Marion Gauvin zie je rechts op de foto en links zie je haar zus die in Nederland woont. Zij waren in Veldhoven mijn overbuurvrouwen zodat de belangstelling voor Penelope mij niet ontgaan is.

6 gedachten over “Spincursussen door Marion Gauvin

 1. Leuke overburen , en je zou toch zo ook geprikkeld worden om een spin cursus te gaan volgen .
  En dat geweldige konijn zal wel gezellig met z.n neusje zitten te genieten .
  ik zou bijna geloven dat ik het neusje zie bewegen .
  Het brengt me allemaal weer even naar vroeger . Mijn vader had altijd graag dieren om zich heen .Toen de duiven verboden werden in de oorlog kwamen er konijnen Lieve witte pooltjes . Ze gingen ook vaak naar tentoonstellingen om mee te dingen naar een schoonheids prijs .Ik mocht wel eens mee naar zo,n tentoonstelling , altijd een leuk uitje . Enkele ere medailles heb ik nog !
  Een spinnewiel doet mij weer denken aan de oorlogstijd . Veel vrouwen begonnen met spinnen en er werd daarnaast natuurlijk veel gebreid .
  De wol van het schaap werd niet geverfd , maar echt naturel gebruikt .
  Dus de warme vesten kwamen in het modebeeld .
  Mooie patronen kon je breien met die wol , kabelen bijvoorbeeld . Ook bloempatronen van resten kleurige wol borduren op het naturel . Dat geeft een prachtig resultaat
  Patronen werden wel doorgegeven . Het was een nuttige bezigheid in die dagen en een goede afleiding .
  De mooie spinnewielen hadden soms lange tijd voor de pronk gestaan in de beste kamer , dus eigenlijk een pronkkamer die alleen voor grote visites in gebruik was .
  De beste kamer werd ook wel eens het pleetje mee bedoeld !

 2. Hallo Berthi, ik heb het Koningslapje ook geborduurd. Ik wilde je een foto sturen, maar ik kan je mail-adres niet vinden. Maar kijk op mijn blog hier (http://bietje-bietje.blogspot.nl/2013/05/wa.html) en je ziet de foto helemaal onderaan. Als je wilt mag je die gebruiken in een post op jouw blog. Hartelijk dank voor het plaatsen van het patroontje. Je ziet dat ik de pin uit de Telegraaf er op gepind heb. Prima plek om die te bewaren. Verder heb ik er een vlaggenrandje omheen gemaakt. De vlag ondersteboven kan natuurlijk niet, dus onderaan zit een gouden randje. Het monogram van WA vond ik zó leuk dat ik het ook een plekje op dit lapje gaf. Wel een beetje aangepast, omdat het anders niet zo duidelijk was, wat ik er mee bedoelde.

 3. Wat leuk dat ze Penelope mee gebracht heeft. En dat ze daar gezellig bij stond.

  Echte dierenliefhebbers.

 4. @Birgitte, wauw, ook weer zo’n ontzettend leuk inhuldigingsmerklapje. Bij de volgende ronde komt het merklapje op mijn blog en in de fotogalerie te staan! Dank je!

 5. Helaas was ik niet in Veldhoven.
  Maar ik weet hoe heerlijk spinnen is 🙂 (ik geef daar sinds dit jaar ook les in, vandaar)
  Gelukkig is in september een groot quiltgebeuren in Alkmaar.
  Fijn weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *