Textieldagen op Borg Verhildersum 2013


Ieder jaar in het weekend na Hemelvaart staat Landgoed Borg Verhildersum te Leens twee dagen volledig in het teken van textiel. Lapjes, bolletjes, hoeden, tassen, draden, patronen, boeken, maar ook wandkleden, workshops en kunstwerken. Er zijn volop info- en verkoopkramen waar je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor breien, quilten, vilten, borduren, weven en allerlei handwerk hobby’s. Zaterdag 11 en zondag 12 mei, van 10.30 tot 17.00u in de Museumboerderij van Landgoed Borg Verhildersum te Leens (Groningen), entreeprijs €7,50.

Dit jaar is het thema ‘Textiel en Kunst’. Er zal, naast de standaard kramen met handwerkmateriaal en naslagwerken, extra aandacht besteed worden aan het gebruik van textiel als autonome kunstvorm. Denk aan zeer creatieve breiwerken of wandkleden die net schilderijen lijken. Jong en oud kunnen zich vergapen aan kunstig en kleurrijk textiel en tijdens de workshops samen bezig zijn met hun eigen creaties. Ook zal getoond worden hoe met oude technieken traditionele en moderne ontwerpen te maken zijn.

De workshops worden dit jaar gegeven door Blomsterstuga uit Loppersum, een viltatelier; weefgoed uit Winsum, met spinnen met een spintol en pre-historisch twijnen; wolstudio Fochteloo over breien, haken, enz. en Pezzettino Quilting uit Ede met quilts en quiltpatronen. Hiernaast zullen vele demonstraties de hele dag door getoond worden. Kom tot rust in het breicafé, doe mee aan de breiwedstrijd of leg uw handwerkproblemen voor aan experts.

Tijdens deze textieldagen op Borg Verhildersum te Leens zal ik aanwezig zijn met onder andere mijn nieuwe boek Merk- en stoplappen uit het Burgerweeshuis Amsterdam. Ook zal ik mangeldoeken meenemen.

12 gedachten over “Textieldagen op Borg Verhildersum 2013

 1. Hopelijk mag je weer veel boeken signeren daar in het verre Leens.
  Heel fijne dagen en veel succes.

 2. dat wordt weer een druk weekend voor jem hoop op mooi weer dan komen er veel mensen , succes, Basje

 3. De weersvoorspelling is-een enkele bui. Dus maar hopen,dat die enkele bui niet in Leens valt,al zullen de boeren er wel blij mee zijn.
  Ben nog nooit naar deze dagen geweest,maar ik hoop,dat ik het red dit jaar.
  Zal leuk zijn om Elma,Jeanny en anderen daar in het échie’ te zien.Berthi heb ik al ontmoet tijdens de Handwerkbeurs,maar zal leuk zijn om je weer te zien–duimen maar!
  goede Hemelvaartsdag
  groetjes,Truus uit Drenthe

 4. @Truus uit Drenthe, ik hoop dat je kans ziet om naar Leens te komen! Voor mij zijn de textieldagen op Borg Verhildersum ook nieuw. Ik kom er voor de eerste keer. Het is namelijk niet om de hoek voor mij!:-)

 5. Leuk dat jij er ook bent. Na vele jaren het idee te hebben geha dom er ook naar toe te gaan, gaat nu echt gebeuren. Zaterdag kom ik een kijkje nemen.

 6. Alle textiel handwerksters evenals van brei tot haak liefhebbers hebben tegenwoordig toch heel wat keus om heerlijk een dagje te genieten van wat er te zien is op dat gebied . Thuis komen vermoeid soms maar ik denk met leuke aankopen en dat maakt dat je er weer een tijdje tegen kunt
  Iedereen wens ik een goede reis en een nuttige en tevreden dag .

  Voor Berthi tevens weer veel succes met de verkoop van je prachtige boek .

  Elma en Jeany die voor een goed aanspreekpunt aanwezig zullen zijn .

  Succes en geniet er van !

  Vergeet niet wat keel pastilles of dropjes klaar te leggen . . . .

 7. Hoi Berthi,
  Leuk je in Leens weer te ontmoeten. Ik zit 2 dagen in het breicafe. Zal ik mijn papegaaitje maar weer op doen ? Het lijkt al weer een reunie te worden met alle bekenden. Tot zaterdag en een goede reis vanuit het verre zuiden naar het hoge noorden.
  Groet Margriet

 8. @Marijna, leuk om je zaterdag te zien in Leens!

  @Gerrie, we gaan er weer mooie dagen van maken!

  @Margriet, leuk om jou ook weer te zien! Zal ik mijn papegaaitjes op de mangeldoek spelden?

 9. Komende zaterdag ben ik er ook, weet nog niet hoe laat. Ben er wel eens eerder geweest.
  Een tip voor mensen die van ver komen, neem voor de zekerheid een paar waterdichte wandelschoenen, een plu en warme trui mee. — je kunt er beter mee, dan om verlegen zitten–
  Er is een prachtige wandelpad die naar de boerderij loopt, met bezienswaardigheden onderweg(hoort ook bij de borg. ) Een bakje koffie met zelfgebakken cake of ‘kouke’ kun je er ook kopen voor een habbekrats.
  En als er nog tijd over is, vergeet ook niet om even in de Borg zelf te kijken of in de tuinen… De zon kan ik niet garanderen, hoop wel dat hij er zal zijn.
  Tot zover de VVV,,
  Veel plezaaier en tot kiek in Lains.. Jantje.

 10. Dat zal weer een gezellige reunie worden in Leens.Helaas kan ik er niet
  bij zijn.Zit met een gekneusde enkel.Voor mij wordt het genieten van o.a.
  de boeken van Berthi en Joke.

 11. Ach Hennie, dat is ook wat, van harte beterschap. Ja, met die enkels moet je uitkijken, ik weet er alles van..
  Veel plezier met de boeken van Berthi

  Groetjes van Jantje

 12. @Jantje Delger, dank je voor de geweldige tips! In het zuiden van het land was het vandaag prachtig weer terwijl er niet veel goeds was voorspeld. Je weet het dus maar nooit… Ik ga een paraplu en jas in de auto leggen en voor de warmte binnen zorgen alle bezoekers! Tot zaterdag, erg leuk om je te ontmoeten!

  @Hennie, jakkes, wat ontzettend vervelend dat je met een gekneusde enkel zit. Doe rustig aan. Jammer dat je nu niet naar Leens kunt komen. Beterschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *