Expo Veldhoven 2013 II


Een gezellige eerste dag in Veldhoven zit erop. Aan het einde van de middag had ik even tijd om enkele foto’s te maken.


Ik ben aan het einde van de dag begonnen bij de kunstwerken van Colette Berends en daar ook tevens blijven steken. In totaal hangen 44 werken van haar in Veldhoven. Dit is de eerste grote en zéér waarschijnlijk tevens de laatste overzichtsexpositie van de kunstwerken van Colette Berends. Wil je haar werk zien, kom dan morgen of zondag naar Veldhoven waar Expo Veldhoven in Koningshof plaats vindt.

Op de afbeelding zie je het werk Dood in Venetië. Prachtige film van Visconti naar de beroemde roman van Thomas Mann. Links op het doek Professor Aschenbach, componist en dirigent, Mahler uitbeeldend. Hij neemt vakantie aan het Lido van Venetië om te herstellen. De pest heerst, en staat in het midden met masker. Het masker werd gebruikt door artsen, met in de neus desinfecterende etherische olie. De pest, naakt onder de zwarte cape, met de cape de overige(n) (aanwezigen) omvattend. Rechts de zeer mooie vrouwelijke jongen, waar Aschenbach verliefd op wordt. Achter hen de moeder, Silvana Magcano, en we zien de jongen die in de zee weg loopt. Aschenbach, na een verjongingsbehandeling bij de barbier, hier met uitgelopen haarverf, te witte smink en te kersenrode lippen, probeert nog één keer jong te zijn. Aschenbach sterft.

4 gedachten over “Expo Veldhoven 2013 II

 1. Fijn dat je een leuke dag had en het schilderij is erg mooi, en ik moet het boek eens herlezen, Is lang geleden, Heb met net door de Buddenbrooks heen gewerkt. Fijn weekend allemaal Basje

 2. Mooi doek van Colette,maar vind de uitstraling wel wat benauwend.
  Fijn dat je geniet in Veldhoven–het ligt daar ook zo mooi.
  Een goed weekend daar en misschien zie ik je in Leens nog.
  groetjes,Truus

 3. De tweede dag was net zo gezellig 😉
  @ Truus, de werken van Colette zijn zeer gevarieerd.
  Ik zelf vond een moeder-met-kind heel erg mooi.

 4. @Truus uit Drenthe, Colette heeft heel gevarieerd werk gemaakt. In meerdere logjes heb ik verschillende werken van haar laten zien.

  Leuk om je volgende week (misschien) te ontmoeten in Leens.

  @Ine, ontzettend gezellig dat je vandaag in Veldhoven was. Er is zeer divers werk te zien en verder zijn er genoeg winkeltjes om met iets leuks naar huis te gaan!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *