Inhuldigingsmerklap van Miep, Marion, Petra, Jo, Maike, AnitaA, Jeanny, AnitavdS en Evelyne

Morgen is het dan zover, de inhuldiging van Prins van Oranje Willem-Alexander gaan we met z’n allen volgen via de tv. Een mooie gelegenheid om nu de nieuwste inhuldigingsmerklapjes te laten zien.


De 86-jarige MiepvE heeft met plezier gewerkt aan een oranje inhuldigingsmerklapje met hier en daar de kleuren rood, wit en blauw van de Nederlandse vlag.


Marion: ‘Ik heb het lapje geborduurd op 14 draads katoen met 1 draadje over 1 draadje. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven, er een kussentje van gemaakt en er rood/wit/blauw lint tussen gezet, een paar oranje spelden erin geprikt, een mooi Hollands achterstofje gebruikt, gevuld met fiberfil en voila mijn creatie is klaar.’


PetraM: ‘Toen ik het lapje zag wist ik meteen dat ik hem wilde maken om in mijn pronkrol te doen omdat ik daar nu mee bezig ben. Mijn lapje is geborduurd op 11 draads linnen, gebroken wit. Ik heb hiervoor DMC garen gebruikt met de kleurnummers rood 221, goud 3852 en groen 3053.
Dit zijn ook de kleuren die ik vooral gebruik voor mijn pronkrol. Het was erg leuk om aan te werken. Het kan zijn dat ik later nog een toevoeging maak aan het lapje aan de linker en rechterkant buiten het kader, nl. aan beide zijden 3 kroontjes in goudkleur overdwars, maar zeker weet ik dit nog niet, dat zal ik beslissen zodra ik hem in elkaar ga zetten.
Graag wil ik Elma bedanken voor het ontwerp en jou natuurlijk voor het beschikbaar stellen, en het plaatsen van al deze lapjes want wat is het leuk om te zien wat iedereen ervan maakt.’


Jo heeft het inhuldigingsmerklpaje met plezier gemaakt in de kleur oranje. Nu gaat ze op zoek naar een lijstje.


MaikeB heeft haar merklapje geborduurd in meerdere kleuren.


AnitaA: ‘Ik heb er met veel plezier aan gewerkt. Wat heb ik gebruikt: zachtgele aïda stof, garen DMC Color Variations, 4190 – 4050 – 4120 – 4100. Madeira Metallic garen Gold 8, nr.40 voor het kroontje. Het eindresultaat heeft een afmeting van 23 X 23 cm. Afgewerkt met een tulpenstofje en een bamboevulling. Een van de dames had “oranje boven” en “leve de koning” geborduurd, dit vond ik een erg leuk idee, vandaar dat ik “Hoezee” heb geborduurd bovenaan mijn lapje. Ik ben benieuwd hoeveel er uiteindelijk gemaakt worden!’


Jeanny: ‘Ik heb geborduurd op 12-draads linnen met één over één draadje. Het lapje meet 8 x 8 cm en het verhaaltje erbij publicieer ik op mijn blog.’


AnitavdS: ‘Ik heb geborduurd op 11-draads linnen met de DMC kleuren: rood 4210, blauw 322 en oranje 740. Ik ben begonnen met een pronkrol en daar past hij mooi in. Bedankt voor het patroon.’


EvelyneN: ‘Bedankt voor het mooie patroon wat ik met veel plezier gemaakt heb. Ik heb het geborduurd op 16-draads antiek wit linnen, 1 over 1 draad met DMC 931 en heb het gemaakt voor mijn letterbak.’

Met deze aanwinst aan prachtige inhuldigingsmerklapjes is de virtuele expositie enorm gegroeid. In de fotogalerie kun je al 28 merklapjes bewonderen en er komen nog meer inhuldigingsmerklapjes. Vergeet niet om naar de tweede pagina van de fotogalerie te gaan. Voor iedereen een fijne ORANJEDAG morgen!

10 gedachten over “Inhuldigingsmerklap van Miep, Marion, Petra, Jo, Maike, AnitaA, Jeanny, AnitavdS en Evelyne

 1. Prachtige collectie is er al klaar gekomen . Allemaal verschillend van kleur , een echt feestelijk bijdrage aan deze bijzondere dag . En een mooi aandenken
  We kunnen de uurtjes tellen ,
  Het is een grote gebeurtenis en dat ik dit voor de derde keer mag meemaken .
  De emoties worden groter
  Ik wens iedereen een vreugdevolle dag toe !

 2. Wat een goed idee om het lapje in een Pronkrol te verwerken..zo wordt de Pronkrol een echt Tijdsdocument en hoeft later niemand te gissen naar
  het jaar van herkomst.
  Nu duimen voor een goed verloop van deze dag.

 3. Prachtig hoe iedereen haar eigen ideeen in dit merklapje verwerkt.
  Door een fout,die ik pas veel later ontdekte,heb ik een flink stuk moeten uithalen.Nu de bovenste rand nog en dan hoop ik het vandaag klaar te hebben.
  Een hele gezellige en zonnige dag!
  groetjes,Truus uit Drenthe

 4. Wat is het een geslaagde dag geworden !
  Gelukkig dat alles goed verlopen is .
  Pracht en praal , en niet minder veel plechtigheid en ontroerende momenten .
  We konden genieten van de feestelijke gedragen kleding . Het koningsblauw van Maxima stond haar waardig .De jonge prinsesjes beleefden ook een bijzondere dag en zagen er heel lief uit .
  Dat prinses Mabel er toch kon zijn , gekleed in een japon waarin ze aangaf dat haar man er symbolisch bij aanwezig was . In liefde gedragen zal haar dit gesteund hebben .
  We hebben nu een koning en mogen hem een goede tijd toewensen .

  Voor prinses Beatrix komt er nu een nieuwe tijd , al zullen we haar nog zeker menig keer zien . Haar wens om weer terug te keren naar de plaats waar haar leven zo liefdevol begon met haar jonge gezin en prins Claus naast zich .
  Een plek en huis vol herinneringen .
  Dat ze er haar rust mag vinden en tijd om vaak terug te blikken !

 5. Mooie merklappen alweer.
  Ik heb er niet veel aan toe te voegen.

  één tip misschien voor Marion, als je een keer weer een leuk project maakt met een mooi achterkant. Dan kun je er ook een spiegel achter zetten voordat je het op de foto zet… 🙂

  Gr. van J.

 6. Wat een prachtige merklapjes allemaal. Wordt er een soort quilt van gemaakt als gezamenlijk werk? Of laat met het zo als eenlingen. Als ik thuis was geweest had ik er ook een gemaakt. Geweldig wat mensenhanden kunnen maken.

  Groetjes,
  Roelien

 7. @Roelien Moesker, het zijn allemaal herinneringsmerklapjes voor de borduursters zelf. Er wordt dus geen quilt of iets anders van samengesteld.

  Uiteraard kun je nu alsnog een herinneringsmerklapje borduren en komt deze op mijn blog te staan en in de fotogalerie. Inmiddels staan er alweer enkele herinneringsmerklapjes klaar om geplaatst te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *