LOKK 35 jaar

Dit jaar vieren drie verenigingen een jubileum. De Landelijke Organisatie Kant Kunst (LOKK) bestaat 35 jaar, het Quiltersgilde werd 30 jaar geleden opgericht en de vereniging Merkwaardig viert haar 25-jarig jubileum. Reden tot een feestje, de activiteiten zijn te vinden op de websites van de verenigingen. LOKK had afgelopen donderdag en vrijdag (25 en 26 april) haar feest met een groot kantfestival in de Lebuinuskerk in Deventer. Ingezonden stukken voor de wedstrijd met het thema Een zee van kant werden geĆ«xposeerd. Tientallen kantkringen uit heel Nederland lieten zien waarmee zij bezig zijn. Zusterverenigingen uit binnen- en buitenland waren met een stand aanwezig. Handelaars uit diverse landen van Europa hielden in de kooromgang van de kerk een extra speciale Kantmarkt. Kanttechnieken en andere textiele werkvormen werden gedemonstreerd en konden door de bezoekers worden uitgeprobeerd. In de serie jubileumpostzegels van de LOKK werd de derde kantzegel te koop aangeboden. Door leden van de LOKK waren honderden paneeltjes van 20 x 20 cm gevuld met kantwerk dat past bij het jubileumthema. Deze zullen later worden verkocht ten bate van KiKa, het Kinderkankerfonds. Dan was er nog een prachtige modeshow waarvan de ontwerpen van de hand van Bas van Loo waren. Maar deze ontwerpen zouden er niet geweest zijn als Lidwien Roording met haar leerlingen de hoofdversieringen en andere accessoires niet ontworpen en gemaakt hadden. Grote complimenten aan deze kantmensen. Van deze prachtige show wil ik enkele foto’s laten zien die ik toegestuurd kreeg.10 gedachten over “LOKK 35 jaar

 1. Prachtige foto’s, bij kant denk je zo vaak aan het traditionele kant, maar dit is echt heel erg kunstzinnig en kleurrijk.. supermooi!!

 2. Wat mooi en wat leuk om weer eens te zien. Mijn overleden moeder was kantkloster en lid van het LOKK en ik ben menigmaal met haar naar exposities etc. geweest.
  Fijne dag!
  Francisca

 3. Er moet zeker aan toegevoegd worden dat de prachtige creaties van Bas van Loo niet gemaakt waren als Lidwien Roording met haar leerlingen de kanten fascinators (de hoofdversieringen) en andere accessoires niet ontworpen en gemaakt hadden!

 4. @Frederike, dank je voor deze aanvulling. Dit hoort zeker vermeld te worden in het logje. Dat ga ik nu meteen doen.

 5. dames, die reageren op de modeshow, wat een leuke reacties, we zijn er heel blij mee. Wij hebben ruim twee jaren gewerkt aan deze objecten en samen met
  de mode van Bas van Loo is het een prachtig geheel geworden.
  Lidwien Roording.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *