Vlisco eert Prins van Oranje Willem-Alexander


Vlisco eert Prins van Oranje Willem-Alexander met een speciale herdenkingsdoek.

West- en Centraal-Afrika is de thuisbasis van een rijke traditie waarin historische en belangrijke gebeurtenissen worden gevierd door een herdenkingsafbeelding op stof. Door de band tussen Nederland en Afrika is het logisch dat Vlisco een herdenkingsdoek heeft gemaakt met de beeltenis van prins Willem-Alexander en prinses Máxima, vanaf dinsdag koning en koningin. Deze speciale doek heeft de afmeting van één bij drie meter. In totaal is ongeveer elf kilometer geproduceerd. De herdenkingsdoek is niet te koop, maar wordt door Vlisco aangeboden aan relaties.

Vandaag is prins Willem-Alexander 46 jaar geworden en viert zijn laatste verjaardag als troonopvolger in huiselijke kring.

15 gedachten over “Vlisco eert Prins van Oranje Willem-Alexander

 1. Wel apart om deze doek voor Willem Alexander te zien in een batikstof.
  Er worden heel wat herinneringsproducten gemaakt en volgens mij meer dan toen Beatrix koningin werd.
  goed weekend
  groetjes,Truus uit Drenthe

 2. @Truus uit Drenthe, ik kom veel herinneringsproducten tegen. Ik heb de indruk dat de inhuldiging nu meer aandacht krijgt en meer leeft onder de mensen. Aanstaande dinsdag zit Nederland aan de tv gekluisterd.

 3. Een prachtige herdenkings doek .
  Wanneer ik het zo bekijk had ik best de ontwerper bezig willen zien , hoe is het tot stand gekomen .
  Hoeveel krabbeltjes van een beginnend ontwerp zijn er in de prullenbak verdwenen .
  Of was er al snel een vast plan ?
  Ik denk natuurlijk weer helemaal ouderwets dat de ontwerper voor een tekenbord stond voor zijn ontwerp , het zal misschien op de computer tot stand zijn gekomen .
  Er is veel prullaria te koop als herinnering aan de inhuldiging
  Koekblikken , daar heb ik wel wat mee , je kunt er prachtig kleine handwerkjes in opbergen . Voor mij is er nu een stop om zoiets te kopen , gewoon omdat ik nu al niet weet waar laat ik mijn spullen
  Straks een mooi herinnerings blad met mooie fotoreportages , dat is genoeg
  Vroeger op de lage school konden we soms een grote foto kopen , Ik weet nog van de verloving van Juliana en Prins Bernhard , toen mocht ik ook een foto kopen .
  De geboorte van Beatrix was helemaal prachtig
  Ik had net een zusje gekregen in December het jaar er voor , het was bijna een kerstkindje geworden en oh wat een verrassing .
  Ik wist niet dat het te gebeuren stond . Stel je voor hoe het tegenwoordig gaat met de kleintjes die zijn al vroeg van alles op de hoogte .
  Op die laatste dag in januari 1938 er een prinsesje geboren was , keek ik zeer verwonderd hoe de kast in de klas open gedaan werd en er schalen met gesmeerde beschuiten met muisjes klaar stonden .
  Hoe wisten ze dat nu van te voren . . .
  ik meen dat ze besmeerd waren met Chocolade pasta en daar over heen de gestrooide muisjes

  De koninginnedagen op 31 augustus was het altijd in optocht gaan naar het gemeentehuis .alle kinderen getooid met een oranje sjerp en zingende het dorp door , het was vanaf school nog een aardig eindje naar het gemeentehuis .
  Daar stonden paarden opgesteld met marechaussee,s op hun hoofd een geweldige kolbak , waar in hun hoofd bijna geheel wegzonk .
  Het was een en al plechtigheid .En ja die kolbakken dat maakte net of het andere wezens waren , waar je heel veel ontzag voor moest hebben

  In de middaguren werden er spelletjes gedaan op een grote weide
  Het mooiste wat ik op zo,n dag ooit gekregen heb , met zaklopen .
  Het zal een troostprijs geweest zijn want ik was nogal een stijf kind en zeker niet zo lenig .Op die middag kreeg ik een eerste deel van een echte keukenuitzet in mini een allerliefst echt fluitketeltje .Ik was er zo blij mee . Verjaardagen van mij die volgden en met Sinterklaas was het niet moeilijk dat ik opnieuw verrast werd met leuke pannetjes , koekenpan en een fornuisje
  Zelf koken , het menu was meestal aardappeltjes en appelmoes , en een puddinkje voor toe . Vleesloos dus . Misschien ook wel gebakken aardappeltjes die al gegaard uit moeders keuken kwamen

  Tegenwoordig voor mij alleen ben ik weer vaak bezig alsof ik vadertje en moedertje speel zoals in lang vervlogen tijden

  Zo kan een mens wegdromen van oranje drukte nu tot ver in het verleden

 4. ’tja als ie te koop was zou ik beslist proberen er een in mijn bezit te krijgen.

 5. @Mien B., deze doek mag gewoon niet ontbreken bij jou! Misschien via een omweg zien te bemachtigen…

 6. ik ben al jaren een grote fan van de Vlisco. Voor de liefhebbers: . . misschien helpt het om een bijzondere brief te schrijven, met je reden waarom je die doek wilt kopen.

 7. Die doeken zijn mooi en ik gun de relaties die er eentje krijgen het van harte.
  Ze zullen waarschijnlijk niet goedkoop zijn als ze wel in de winkels zouden komen te liggen. Ondanks dat hij wel mooi is, zou ik hem niet kopen. Weet niet wat ik er mee moet doen. En in de kast laten liggen is dan ook jammer.

  Van de zwart-wit wit-zwart delen zou men wel een mooie quilt kunnen maken…:-)

 8. Als het werkelijk relatie geschenken zijn komen ze vanzelf bij de kringloopwinkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *