Vergeten papegaaitjes


Enkele papegaaitjes waren aan mijn aandacht ontsnapt om ze op mijn blog te plaatsen terwijl ze wel op de Handwerkbeurs Zwolle waren. Hier komen de vrolijke papegaaitjes alsnog. Hierboven zie je het papegaaitje van MiekeK en hieronder op de foto het papegaaitje van WillyK.


Gerda van Duuren maakte een papegaaitje dat aan een klein hangertje werd vastgezet. In Zwolle heb ik van meerdere bezoekers de vraag gekregen waar je dit kleine hangertje kunt kopen. Het hoort thuis in de serie bedeltjes en je kunt daarvoor terecht bij Atelier Steekjes en Kruisjes in Huizen.


Dan gaan we verder met Claudine en Paula uit Straatsburg – zelfs de papegaaitjes gingen de grens over. Ik heb Claudine en Paula in een flits gezien in Zwolle. Jammer, maar het was ook zo druk waardoor ik niet overal even veel tijd voor had. Ik wil je wel zeggen dat ik nu eigenlijk pas begin met het nagenieten van de Handwerkbeurs in Zwolle. De afgelopen maanden zijn zo ontzettend druk geweest zodat ik geen tijd had om terug te denken aan Zwolle. Het waren voor mij onvergetelijke dagen en de papegaaitjes zullen altijd een bijzonder plekje innemen. Het was heel hartverwarmend!


Heb ik nu toch nog meer papegaaitjes over het hoofd gezien, laat het me dan weten. Een overzicht van de papegaaitjes kun je vinden in deze log en dit logje, een papegaaienmapje en de start van de papegaaienbadge.


Op 13 april was ik in Nijkerk voor de Merkwaardig-dag. Daar werd ik door Dorothee verrast met een gehaakt oranje kroontje waarvan je het patroontje bij De Haakbrigade kunt vinden.


Licia Huizer kwam naar mijn tafel in Nijkerk en gaf mij José’s cadeautje. Een mooie glazen pot met heerlijke koekjes en haar papegaaitje. José borduurde daarbij een mooie band met de tekst: koekjes. Een prachtige sierpot voor de keuken!In Altea kocht José onderstaande fraaie geborduurde kaart, maar ze verkochten daar helaas geen postzegels! De kaart zou zo maar weggelopen kunnen zijn uit dit kaartenrek!

4 gedachten over “Vergeten papegaaitjes

 1. De handwerksters komen toch met leuke ideeen voor de dag .
  Dat maakt Berthi , dat er veel extra herinneringen voor je zijn .
  We leefden met je mee met de weesmeisjes , je hield ons op de hoogte.en na al je speurwerk en schrijfwerk is het nu de tijd van nagenieten .
  Leuk de koekjes pot en het kroontje is een schatje .
  Als slot komen er nog wat Spaanse klanken voorbij , wat een temperament en de zwierige rok .ik hoor de castagnetten !

 2. Wat leuk al die ‘nieuwe’ papegaaitjes erbij. Het idee met de koekjes vind ik ook wel leuk…

  Gr. v. Jantje

 3. Wat leuk om nog een paar papegaaitjes te zien,die weer heel anders afgewerkt zijn.
  Een enige koekjespot met borduur heb je van Jose gekregen.
  ja,dit zijn gebeurtenissen die je bij blijven omdat ze zo speciaal zijn.
  (Voor mij is de Handwerkbeurs ook speciaal geweest met mooie herinneringen,omdat het voor mij een kleine overwinning was.)Het was leuk om nu een gezicht te hebben bij het boek en je verhalen hier.
  Geniet maar fijn na en een zonnige dag
  groetjes,Truus uit Drenthe

 4. Gelukkig dat deze papegaaitjes nog een plekje krijgen op je weblog.
  Wat heeft iedereen er een eigen uitvoering aan gegeven, prachtig.

  We hadden het deze week “over de grenzen gaan”.

  Claudine en Paula helemaal uit Straatsburg (Frankrijk) van de handwerkwinkel Broderie au Fil du Temp is het niet ontgaan dat er een plan gemaakt is om een papegaaitje te borduren voor de Handwerkbeurs in Zwolle.
  Toegepast als naamkaartje, achter de papegaai van Paula kun je nog net een kleinstukje zien van het prachtige borduurde hart wat in Zwolle als patroon verkocht werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *