Textielpost – Valldemosa (Mallorca)


Tineke: ‘Wij zijn een weekje van de nazomer aan het genieten op Mallorca. In Valldemosa (waar Chopin en George Sand enige tijd verbleven) viert het toerisme hoogtij. Desondanks toch een leuk stadje gebleven. Daar zagen we een rek vol met die typische kaarten met stofjes. Nog moeilijk kiezen, maar op deze staat de kathedraal van Palma de Mallorca afgebeeld, die dus maar. Separaat stuur ik je nog een kaart met foto van de in klederdracht getooide dansgroep van Valldemosa (optreden in de zomer elke dinsdag). Van het kaartenrek maakte ik foto’s, die stuur ik bij thuiskomst.’

De foto’s van de kaartenrekken laat ik je morgen zien! DMC heeft de geborduurde textielkaarten ook ontdekt!


Tineke: ‘Deze klederdrachten hebben we niet gezien in Valldemosa. De dansgroep treedt op op dinsdag en wij hebben op die dag een zon-genieten dagje in-gepland. De temperatuur hier is heerlijk, opstaan met de zon op je balkon, wat wil je nog meer. Nu het in Nederland herfst is…’

Toepasselijk bij deze twee textielkaarten zijn twee filmpjes met dansen door Es Rebombori: kijk hier en hier.

Zoals je aan de tekst kunt zien heb ik een achterstand met het plaatsen van textielkaarten. Maar dat komt in orde. Door alle drukte van de afgelopen maanden zijn de fraaie kaarten even op de achtergrond geraakt. Ook moet ik lezers nog een kaart sturen, maar ook dat gebeurt nog. We blijven tenslotte met z’n allen genieten van al die mooie, leuke, grappige, interessante, bijzondere en boeiende textielkaarten die ons zoveel vertellen.

4 gedachten over “Textielpost – Valldemosa (Mallorca)

 1. Mooie frisse kaarten en zo vrolijk de kleuren .
  Die wervelende rokken prachtig en ik hoor de klanken van de gitaren
  De 2e kaart is ook zo vrolijk en op de hoofddoeken zie ik een borduurhoekje , of is dat op een kraag met borduurwerk ..En al komen die kaarten nu uit de herfst , het blijft mooi om ze te bewonderen .

 2. Het is jaren geleden dat wij een groep dansers hebben gezien in Warffum. Daar is ieder jaar het festival – Op Roakeldais. – Het was in de periode dat het liedje Hé mal Yo vaak op de radio was te horen.

  En in Odoorn kun je genieten van het Folksdans festival Sivo. Op hun sites kun je ook de tijden lezen. En welke groepen er dit jaar komen te spelen. Echt aanraders.

 3. Wat leuk die kaart met die stoffen rokken. Ik weet dat mijn oma ons zoiets stuurde toen wij nog klein waren. We hebben die jaren bewaard,maar helaas nu is hij verdwenen.
  Leuk aanvulling de filmpjes met het volksdansen. Ik ben benieuwd wat voor moois er nog meer langs komt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *