Juliana en Bernhard op stramien


We blijven in koninklijke sferen. Op het voorbedrukte stramien, dat zo populair was in de vorige eeuw, zien we prinses Juliana en prins Bernhard afgebeeld. Jaren heeft dit borduurgaas ongebruikt in een kast of op een zolder gelegen. Bij het opruimen belandde het stramien gelukkig niet in de vuilnisbak, maar kwam het bij de kringloopwinkel terecht waar een vriendin van Annette van Waaijen het vond. Annette kreeg het borduurgaas cadeau, pakte naald en draad dat op voorraad was en ging aan de slag. Zij werkte niet volgens voorgeschreven plan, maar maakte er haar eigen versie van.


Annette is nog op zoek naar stramien met afbeeldingen van andere koninklijke familieleden. Er hoeft geen garen bij te zijn. Heb jij zo’n stramien liggen waar je niets meer mee doet, dan maak je Annette hier blij mee.

We gaan naar de kleinzoon van prinses Juliana en prins Bernhard die op 2-2-2002 trouwde met Máxima Zorreguieta. Gerda de Jonge die graag en veel kralenbeursjes breit, maakte speciaal een beursje voor het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima.
Op de ene kant staat een boom met de oranje appeltjes, op de andere kant de beginletters van hun namen.

4 gedachten over “Juliana en Bernhard op stramien

 1. wat een prachtig stramien. Ik snap dat ze daar blij mee is geweest en nog is

 2. Wat je niet allemaal bij de kringloop kunt kopen .
  Gelukkig dat het zo toch nog goed is gekomen met het Koninklijke stramien .
  En wat een werk zoveel kruisjes , echt niet zo eenvoudig
  Ik meen dat de afbeelding op het stramien werd gedrukt

  Van familie foto’s kon je ook een patroon bestellen
  Ik geloof dat dat helemaal over is

  Er zijn zoveel patronen en technieken tegenwoordig , Handwerken is steeds in beweging . En mooi dat er opnieuw zoveel belangstelling is voor ideeen van heel lang geleden . We zien het hier regelmatig langs komen .

  Het beursje is een snoepie . Knap stukje werk !

  Ik herinner mij dat er een foto bestond met de pasgeboren oudste zoon van prinses Margriet , prins Maurits liggend op een aankleed commode met een prachtig geborduurd kleed aan de wand . Het was een bekend patroon in die tijd
  En of ze dat zelf had geborduurd of gekregen ?

  .

 3. Prachtig dat gebreide kralentasje. Hoe zo’n borduurgaas toch nog bewerkt wordt! Had de eigenaar niet kunnen bedenken denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *