Inhuldigingsmerklap van Lies, Francisca, Niesje, Dorothé en Jannie

Er is veel aandacht voor de komende inhuldiging van Willem-Alexander op 30 april. Wij dragen daar een steentje aan bij door een inhuldigingsmerklap te borduren. Een prachtig tijdsdocument! Vandaag laat ik je weer vijf fraaie inhuldigingsmerklapjes zien. Allemaal hetzelfde patroon, maar toch anders door het kleurgebruik en/of de stofkeuze. Laten we snel gaan kijken.


LiesvdB: ‘Dank voor het leuke patroon voor het inhuldigingslapje. Tussen de bedrijven door even ontspannen, en hij was zo klaar. Ik heb een stukje oud linnen gebruikt en geborduurd in de kleur oranje DMC 947. Voor het kroontje heb ik een draad goud met een draad bruin Anchor 888 gebruikt. Het doorstoppen van het randje heb ik gedaan met de kleuren DMC rood 817, blauw 820 en wit B5200. Het onderste doorstoprandje uiteraard andersom, want een vlag op z’n kop kan niet! Hartelijk dank aan Elma en jou voor het borduurplezier.’


FranciscaR: ‘Het was enorm leuk om te maken, klein en dus snel… Met de abdicatie en de inhuldiging heb ik niet eens veel, maar vond het toch de moeite waard om er zo bij stil te staan. Ik heb het merklapje geborduurd met wit splijtgaren ooit gekocht bij de Kringloop, op naturelkleurig linnen waarvan ik de herkomst niet meer weet (zou zo maar van IKEA kunnen zijn…). Ik heb het lapje gespannen om een stuk karton met dunne fiberfill en vervolgens van een oude plank een vierkant bord gemaakt, grof wit geverfd en het lapje erop geplakt. Al met al heeft het geheel me bijna niets gekost, maar wel een hoop plezier opgeleverd!
Dank aan jou voor het publiceren en dank aan Elma en MaaikeW voor het idee en het ontwerpen.’


NiesjeV: ‘Enthousiast gemaakt door de inhuldigingsmerklap van Elma ben ik ook begonnen. De kleuren heb ik gekozen naar aanleiding van het thema “appeltjes van oranje”. DMC garen oranje 720, groen 704, rest: goudkoordzijde. Op 12-draads kaaslinnen. Het was leuk om te doen.’


DorothéB: ‘Ik heb voor de inhuldigingsmerklap gekozen voor de kleur DMC 815.’


Jannie sluit met haar fleurige inhuldigingsmerklap de rij voor vandaag!

In één woord: prachtig! Uiteraard zijn al deze vijf nieuwe inhuldigingsmerklapjes toegevoegd aan de fotogalerie. Ga naar Projecten en vervolgens naar Fotogalerie Inhuldigingsmerklap-project. Klik vervolgens op de kleine foto om een grotere afbeelding op je scherm te krijgen. Daarna kun je door op de toets met een pijltje van je toetsenbord te klikken verdergaan.

Het patroon van de inhuldigingsmerklap kun je hier vinden.

10 gedachten over “Inhuldigingsmerklap van Lies, Francisca, Niesje, Dorothé en Jannie

 1. Wat leuk om weer een paar inhuldigingslapjes te zien en hoe iedereen het op haar eigen manier borduurt.
  Ben halverwege,maar heb een logee deze week,dus even wat minder borduren.
  Succes iedereen die hiermee bezig is.
  Bedankt Berthi voor het laten zien en delen.
  groetjes,Truus uit Drenthe

 2. De inspiratie is geweldig! Ik vind het zo leuk om te lezen hoe een ieder haar eigen inbreng in deze merklap brengt en weer voort borduurt!

 3. Hoi Berthi, ik ben druk bezig met borduren! Wat leuk om al die verschillende uitvoeringen te zien.

 4. Mooi gedaan dames.Leuk die verschillende kleuren. Heeft dan een heel andere uitstraling.

 5. Het is prachtig dat er al zoveel en zo mooi klaar zijn .
  Allemaal verschillend , elk lapje heeft z,n eigen bekoring .
  De tijd vliegt maar er zal nog wel druk gekruist worden met garen in velerlei kleuren .
  We krijgen er allemaal al een feestelijk gevoel bij .

  Ik hoorde dat er ook in brei en haak techniek hard gewerkt wordt
  Poppen breien , Alexander en maxima en ik weet niet wie nog meer van de familie in pop-model zullen gemaakt worden .
  De patronen stonden in een boek , dat blijkbaar nog niet zolang geleden uitkwam .

  Ik wens iedereen veel succes , en nieuwsgierig dat ik ben naar het resultaat . . .!!!

 6. Wat geweldig leuk om ze allemaal te zien en allemaal verschillend. Ik ben er ook mee bezig in de kleuren van mijn pronkrol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *