Batik Statements


Sinds 2009 is Sabine Bolk zich gaan verdiepen in de Indonesische batik. In dat jaar bezocht zij op Java de belangrijkste batiksteden en verschillende werkplaatsen.?? Bij terugkomst bleef batik haar inspireren. Ze schreef erover op haar reisblog De reis naar Batik. Haar blog groeide uit tot een blog over de historie, ontwikkeling en filosofie van batik, andere volkskunsten, tijdelijke kunst en andere zaken die haar inspireren.??

Op 20 april 2012 besteedt Sabine Bolk op haar blog aandacht aan mijn project Textielpost. ‘Een super leuk project. Het mij geïnspireerd heeft om met de Batik Statements te beginnen’, schrijft Sabine mij. Zij vraagt haar lezers om zich vast te leggen op foto met hun batik. Niet als een historisch stukje stof, maar als een hip fashion item.? De zogenoemde Batik Statements kunnen vakantiefoto’s zijn of speciaal gemaakte foto’s voor de blog De reis naar Batik.

Op zondag 21 april tijdens het Cultureel Indonesisch Festival in Best zal sabine een Batik Statement Fashion Show geven. Ook kunnen bezoekers gedurende deze dag op de foto met hun Batik(s).

6 gedachten over “Batik Statements

 1. De Indonesische batik daar ben ik zeer in geinteresseerd ., De motieven zijn zo prachtig en natuurlijk prijkt er menig boek over batik in mijn boekenkast
  Ik heb eens een tjanting en tjap gekregen . Het eerste is om de was op de stof aan te brengen , klein schepje met tuitje en tjap is een stempel . .Ik ga er niet mee aan de gang , maar zoiets is leuk als je erover wilt vertellen.
  Veel motieven hebben een betekenis en er zijn ook motieven met europese invloeden . Al dragen ze in Indonesie tegenwoordig graag Tshirtjes , gelukkig dat er aandacht is en blijft voor batik . De moeite waard om bovenstaande web-log te bekijken op een rustig ogenblik . .Binnenkort op de Tong Tong fair in den Haag kun je volop genieten van batik En wat bijzonder dat textielpost een aanwijzing kon geven . Dat is ook een succesvol project geworden

 2. Nu komen de herinneringen weer boven….toen we jaren geleden voor het werk in Dubai woonden (toen was het nog woestijn en niet zo als nu ) hebben we een vakantiereisje naar Sri Lanka (vroeger Ceylon) gemaakt. Dat was daarvandaan niet zo ver..hebben toen de Batik ateliers bezocht waar de vrouwen echt nog alles met de hand maakten..wat een karwei is dat zeg !!
  Ik heb nog diverse lappen in de kast liggen en boven ons bed hangt altijd nog een grote landkaart van Sri Lanka in Batik met alle bekende attrakties er op !!
  Kreeg nog een Baby’tje aangeboden….dat hadden we graag meegenomen…maar hoe krijg je het door de douane ??..nou ik stop want anders is deze colom te klein.

 3. zo rolt de textiel interesse verder, van het één komt het ander, gewoon doorgaan dus

 4. Wat een leuke verrassing Berthi! Dankjewel voor het delen van mijn Batik Statement project en zowaar ook nog op de dag dat ik er precies een jaar mee bezig ben.
  Misschien ook leuk om te melden. Op zondag 21 april tijdens het Cultureel Indonsisch Festival in Best zal ik een Batik Statement Fashion show doen. Ook kunnen bezoekers gedurende de dag op de foto met hun Batik(s).
  Dankjewel voor deze leuke log!

  Groetjes
  Sabine Bolk

 5. Wat gebeuren er toch erg veel leuke projecten in textielland.
  Een 30 jaar geleden werd het hier op de lessen ook nog gebatikt.
  Kussens, kleedjes, zelf een jurk voor mij dochter. ( die er niet meer is)
  De restjes werden verwerkt in patchwork.
  Het was altijd een prachtig gezicht als alle gekleurde lappen aan de waslijn te drogen hingen.

 6. Jerci is een online batik mode winkel voor dames en heren.

  De batik wordt geïmporteerd uit Indonesië waar de batik stof met de hand zorgvuldig gemaakt wordt, vervolgens worden daarvan kledingstukken gemaakt.

  het assortiment bestaat uit;
  Dames batik blouse
  Heren Batik blouse zowel korte mouw als lange mouw
  broeken, petten en Batik stof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *