Friese merklap 1786 anno 2013 – Paulie en Janneke


Geweldig dat er aldoor nog hard gewerkt wordt aan de nieuwe serie Friese merklap 1786. Vandaag voegen we twee nieuwe merklappen aan de reeks toe, namelijk de merklap van Paulie en Janneke. We beginnen met de lap van Paulie. ‘De lap is niet zo groot, want ik heb op oud 16-draads linnen geborduurd’, vertelt Paulie. ‘Ik heb alleen met restjes groen gewerkt, zonder rekening te houden met nummers. Verder heb ik ook andere steken gebruikt. Hier en daar foutjes gemaakt en mijn eigen initialen en 2013 toegevoegd. Ik was op 12 februari 2013 begonnen en heb de lap op 1 maart 2013 afgemaakt. Ik heb er heel fanatiek aan gewerkt en met veel plezier. Hij wordt nu ingelijst.’


De merklap van Janneke: ‘Ik heb de kleuren gebruikt die je in eerste instantie had opgegeven. De jaargetallen heb ik veranderd in de geboortejaren voor zover ik het heb kunnen vinden. Twee beppe’s (oma’s) van m’n vader, één beppe van m’n moeder, twee beppe’s van mij, m’n moeder’s geboortejaar en die van mijn dochter en uiteraard mijn eigen jaargetal. En natuurlijk ook de 1786 staat erop. De 2010 staat voor m’n geregistreerd partnerschap en 2013 voor het nu. Initialen IW staan voor JW (de J staat niet in dit alfabet, en IH staat voor JH m’n huidige naam na geregistreerd partnerschap). Ik moet zeggen dat er sommige foutjes inzitten, maar dat zal alleen de kenners opvallen!’

Vind je leuk om alle nieuwe Friese merklappen 1786 te bekijken, ga dan naar dit logje!

12 gedachten over “Friese merklap 1786 anno 2013 – Paulie en Janneke

 1. Wat prachtig zijn deze merklappen. En dan die van Paulie in zo’n korte tijd geborduurd!!
  Ze zijn allebei mooi geworden en ze krijgen vast een mooi plekje in huis.
  Berthi wat laat je ons toch veel moois zien.
  (sorry voor zovaak het woordje -mooi-)
  Een gezellig weekend
  groetjes,Truus uit Drenthe

 2. Elke keer weer verrassend om weer een nieuwe Friese merklappen te zien.
  De kleuren van Paulie zijn heel verrassend.

 3. Wat leuk om weer nieuwe lappen te zien Berthi.

  Mooi resultaat dames, geniet ervan

 4. Het is zo leuk om te zien, hoe de kleuren het verschil maken. En dan al die eigen gegevens, die erin verwerkt worden… Schitterend! Wat een juweeltje heb je dan in huis.

 5. Leuk Berthi, dat je ze al zo snel geplaatst hebt, dank je wel. Ik heb trouwens het jaargetal van de tweede beppe van m’n moeder ook eropgezet.
  En supersnel gedaan, Paulie!
  Groetjes Janneke

 6. Wauw! Ik vind het geel van Paulie heel leuk omdat je oog toch naar verschillende delen van de merklap wordt getrokken. Van Janneke vind ik het erg leuk dat ze de geboortejaren van haar voormoeders van beide kanten er in heeft verwerkt net als haar eigen gegevens en die van haar dochter.

 7. Prachtige werkstukken in zo korte tijd vervaardigd .
  Dat is knap gedaan .
  Merklappen blijven toch mooie onderwerpen , en echte familiestukken .
  Ieder lap met een eigen verhaal en kleurengebruik , met een hoofdtooi uit lang vervlogen tijden .
  We blijven genieten .
  Het is iedere keer weer verrassend wat er tevoorschijn komt .

 8. Wat mooi en zo kort over gedaan. Ik vind het ook erg leuk ,dat er eigen initialen in hebben verwerkt, zo wordt een oud patroon weer modern familiestuk. Echte juweeltjes waar ze trots op kunnen zijn.

 9. Het is heel bijzonder dat er al zoveel Friese merklappen 1786 anno 2011 – 2012 en 2013 zijn gemaakt! Allemaal hetzelfde patroon, maar toch zo divers! Prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *