‘Een passie voor merklappen resulteert in een prachtig boek’

Op een van de laatste dagen van 2012 kwam Heleen Hoppesteyn bij mij op bezoek, dit naar aanleiding van mijn nieuwe boek. In het maartnummer 2013 van het magazine van Merkwaardig staat het interview te lezen. Je kunt het nu ook op mijn blog lezen. Klik op de foto voor een vergroting. Het kan zijn dat je nog een keer moet klikken om een leesbare versie te krijgen.


Aanstaande zaterdag vindt de Algemene Ledenvergadering van de vereniging Merkwaardig plaats in Nijkerk. Deze dag zal ik aanwezig zijn met mijn nieuwe boek. Verder kun je me de komende tijd met het nieuwe boek treffen op de Expo Veldhoven 2013 die gehouden wordt van 3 tot en met 5 mei 2013 in Veldhoven en in Leens op Borg Verhildersum tijdens de Textieldagen op 11 en 12 mei 2013.

12 gedachten over “‘Een passie voor merklappen resulteert in een prachtig boek’

 1. Mooi verhaal in Merkwaardig Berthi en zo leuk dat de 1e letter van het stuk een geborduurde letter is en onderaan het blad een naald en draad staat.
  Dat komt natuurlijk doordat het een tijdschrift voor borduursters is,maar het is zo’n leuk detail.
  Je boek wordt hier ook door veel mensen bekeken en bewonderd en ik ben ook erg blij met het boek.
  groetjesTruus uit Drenthe

 2. Wat een goed nieuws…Verhildershum is een geweldige locatie en je bent vast in goed gezelschap
  Elma en Jeanny misschien ook wel weer en Trijnie ?? maar helaas ik kan er deze keer niet heen we hebben een familie feestje…maar van de zomer is er geloof ik nog weer iets dus wie weet..misschien kan ik dan gelijk nog eens naar Helmantel in Westerembden als we dan toch op reis zijn gaat dat in 1 moeite door.
  Als je eenmaal de smaak te pakken hebt van het Groninger Hogeland dan wil je er altijd naar terug.
  Ik word al helemaal lyrisch en denk aan het gedicht van Hans Werkman met de regel “” Dank voor dit oneindig land”” en dan met een liedje van EDE STAAL op de achtergrond ….moet je eens op zoeken dankrijg je er helemaal zin in.

 3. Goed zo Berthi,dat gaat een hele promotietour worden.
  Veel succes !

 4. Er zullen nog drukke dagen voor je komen . Alleen maar een goed teken , dat je boek zeer op prijs wordt gesteld .
  En een goede agenda heb je natuurlijk wel voorhanden
  Het zijn allemaal ook schouderklopjes en eigenlijk zou je nog eens een erelint moeten krijgen .
  Het is me nog niet gelukt bovenstaand artikel in Merkwaardig te kunnen lezen .
  Ik hoop wel weer langs te komen .

 5. @Licia Huizer, Elma en Jeanny zijn er in ieder geval. Of Trijnie dan ook in Leens is, weet ik niet. Ik kijk er naar uit om in Leens te zijn, het is voor mij alweer enkele jaren geleden dat ik daar voor het laatst was!

  @Mien B., dank je!

  @Gerrie, het is ontzettend leuk om met mijn boek op al deze mooie textieldagen te staan!

 6. Berthi ga je met een aanhangwagen ?
  Want je moet toch zeker een voorraadje meenemen .
  Wil je voor mij alvast nog een exemplaar apart houden ?
  Er gaat er nog een naar overzee en ik weet dat zuslief er oh zo blij mee zal zijn .
  Eigenlijk kreeg ze van ons , elk boek over Nederland en of volklore dat ik ging kopen , altijd eenzelfde exemplaar toegestuurd .
  Kun je doen als je maar een zusje hebt . . . En nu moet ik op t, ogenblik mijn mond dicht houden tegen haar over jouw boek , het zal een volkomen verrassing worden .
  Nu is het de vraag of het verzonden zal worden of dat het gebracht wordt .
  Wij zullen elkaar niet meer zien , maar per telefoon kunnen we samen ook mooie herinneringen ophalen . Onze beider gezondheid is niet meer om verre reizen te maken . Weet je dat we wel twee uur aan de klets zijn en dan gaan er soms heel wat minuten op aan daverende lachsalvo,s , Dan probeer ik te zeggen dat die lachbuien wel geld kosten , maar die woorden kan ik er dan niet uitbrengen .
  Toch is ons leven wat dichter bij elkaar gekomen , zo onze mailtjes vaak met hallo begonnen , nu wel met meer liefde voor elkaar . Dat is dan een soort mailknuffel !
  Daarom dat ik hoop dat ik er nog een poosje mag zijn , we kunnen elkaar niet missen . Maar inmiddels is zij net 2 dagen geleden weer overgrootmoeder geworden en ik oudtante . Alles is met het kindje niet helemaal goed gegaan
  Aan een zijde is geen gehoorgang in het oortje en misschien kan er nog geopereerd worden , Nu zijn er twee broertjes , de oudste is 2.jaar .
  Ik houd je op de hoogte over het boek , haast je maar niet .
  Ik zat weer aardig op de praatstoel
  Mijn neef zou zeggen , oh we gaan even zitten er komt weer een verhaal
  Dat hebben we echt van onze vader geerfd , En nu zijn hier alleen nog enkele boeken die hij prachtig altijd kaftte en er zij naam in schreef en aan de rugzijde een etiketje met de titel . Zo zag zijn boekenkast er altijd keurig uit

 7. Wij maken er weer een feestje van.
  Ook is Naald en Draad weer aanwezig.
  Trijnie zal de textieldagen zaterdag bezoeken.

 8. Op de valreep nog even aandacht voor Een Vandaag van vanavond er kwamen prachtige uniformen langs en er werd verteld over de nieuwe uniformen die klaar zijn gekomen . Wat een pracht en praal al die gouden tressen en hoe het band er werd opgenaaid . Het was tressen smullen
  Als het nog herhaald wordt zou ik zeggen probeer te kijken . Misschien vanavond laat ? Het is allemaal ter voorbereiding van de feestelijkheden .

 9. @Gerrie, ontroerend verhaal en ja hoor, ik leg een exemplaar voor je apart!

  Wat staan er toch mooie feestelijkheden op het programma. Zaterdag de opening van het Rijksmuseum waar al heel veel aandacht voor is geweest en dan de komende inhuldiging!

 10. Gisteren je boek opgehaald in Nijkerk. Prachtig. Ik heb het dezelfde dag nog helemaal gelezen. Voor mij kwamen twee hobbies samen. Stamboom onderzoek en merklappen. Leuk om de geschiedenis van een familie zo levend te zien worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *