Arti et Amicitiae


Na de bezichtiging van de expositie 1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis vertrok ik van de Oude Turfmarkt naar de overkant waar Arti et Amicitiae zich bevindt op Rokin 112. Een prachtig gebouw waar je bij wijze van spreken zo maar aan voorbij loopt. Bel eens aan voor de expositie of voor een hapje te eten of een kopje koffie te drinken in de sociƫteit. Ik was er om mijn boek te signeren voor Jacqueline dat in februari mis was gegaan. Hierna kreeg ik een persoonlijke rondleiding door het gebouw dat veel elementen van Berlage bevat. Absoluut een bezoek waard!


Gisteren liet ik je de schoentjes van Johanna Paulina Musters (1878-1895) zien, de kleinste vrouw ter wereld. Ze was 61,2 cm lang. Op bovenstaand biljet (ook te zien op de expositie 1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis) staat te lezen dat de kleine Johanna Paulina – 10 maanden oud en 30 cm lang – ’te bezichtigen is op Rokin 116, 2de huis van Arti et Amicitiae. EntreĆ© 1e Rang 99 Cts. 2e Rang 49 Cts.’.

10 gedachten over “Arti et Amicitiae

 1. Zo zie je maar weer waar het verlate signeren van je boek goed voor is.
  Je komt dan op plaatsen waar je normaal nooit zou komen.
  Trouwens dat Allard Piersonmuseum wat ook in het UV gebouw zit..heeft ook een boeiende tentoonstelling, daar zijn wij nou weer niet aan toe gekomen

 2. dat was een nuttig en interessant dagje Amsterdam en dan nu een mistige zondag. Basje

 3. Dankjewel voor je rondleiding door Amsterdam en de tentoonstellingen.
  Het Groninger Museum was ook genieten vooral de Nordic Arttentoonstelling.
  Wat leuk de ‘jurken’ gemaakt van de proefdrukken-vooral dat matjesvlechten sprak mij als ex-kleuterleidster erg aan.
  Het gekalligrafeerde hart liet je niet zien,jammer-want dat met de veren was toch knipwerk?
  zonnige zondag
  groetjes,Truus uit Drenthe

 4. Je hebt er een mooie dag van gemaakt en nuttig ingedeeld .
  Ik ga er zo met een weer voor zitten , een uitzending over het Rijksmuseum en vanavond verder kijken . Dan is het toch wel fijn dat er TV is , ik zit altijd helemaal vooraan . Er kwam net een mail van zusje lief . Ze had heel wat te vertellen .
  Het verwonderde mij dat ze nog niet gesproken heeft over de vernieuwing van het Museum . Ze vind altijd veel informatie op internet . Soms wil ik haar belangrijke laatste nieuwtjes doorgeven en dan blijkt dat ze al op de hoogte is .. Dus ook nog even met heel ver weg een praatje over onze grote trots

  Berthi bedankt dat we met je mee mochten een wandeling maken door Amsterdam en enkele mooie bezoekjes aldaar die we zo konden meebeleven .

  17.05 uur aflevering twee , herhaling Het nieuwe Rijksmuseum
  20.25 uur deel drie

 5. @m. traa, in mijn vorige logje maakte ik al een melding van je boek.
  Grappig dat je dit affiche nog niet kende.

  @Truus uit Drenthe, ik wilde ook graag naar het Groninger Museum gaan, maar er werd aan het spoor gewerkt waardoor ik in totaal 8,5 uur in het openbaar vervoer zou moeten zitten. Iets teveel van het goede.

 6. ik zag het nadat ik mijn reactie had gepost…excuus voor de spam!

 7. @m. traa, ik was al lang van plan om je boek te gaan lezen. Nu maar eens daadwerkelijk de tijd hiervoor nemen, maar eerst het boek in huis halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *