Pasen 2013


Hadden we in 2011 de warmste paasdagen ooit, dit jaar zou het wel eens de koudste paasdagen kunnen worden sinds 1964, toen de temperatuur in De Bilt niet boven de 3,9 graden uit kwam. Op eerste paasdag wordt het waarschijnlijk niet warmer dan vijf graden. Op tweede paasdag wordt het iets warmer, zes graden. Met Kerstmis was het te warm en met Pasen is het te koud! Fijne paasdagen voor iedereen!

Foto: ANP

8 gedachten over “Pasen 2013

 1. Je verrast ons met een leuk kiekeboe plaatje , allemaal op een koude Paas ochtend
  Hier sneeuwde het eergisteren ook nog ,maar gelukkig is alles weggesmolten .
  Ik herinner mij prachtige Paasdagen van lang geleden .
  Gezellig in de tuin zitten . Dat is voor nu even een droom .
  Wat een ontdekking vanochtend toen ik op teletekst las dat de klok vannacht verzet is op Zomertijd . Ik was er niet op voorbereid en was gelukkig niet te laat wakker . De klokken ronde doe ik op een later tijdstip wel vandaag Want er zijn er hier nogal heel wat in mijn huis . Ik vind dat wel fijn . Toen we samen begonnen wilde mijn geliefde graag overal op een klok kunnen kijken , zelfs op het toilet . . .
  Ik heb mij er gemakkelijk bij aangesloten En nu ga ik gewoon met deze traditie verder . Het toilet is nog ongeklokt , maar ik kan er nog een plaatsen .
  Zo verloopt elk huishouden met zijn eigen ideeen en tradities .
  Er heeft ook nog een tijdlang een bordje op de toiletdeur gehangen met de aanduiding moeder meier . Zo sprak ooit mijn schoonma over het pleetje .
  Ik dwaal wel erg af Dat ik niet op de hoogte was van de naderend zomertijd , gisteren heb ik geen krant ontvangen .Alleen de dikke extra bijlage , en dat vind ik het minste deel .
  Ondanks tijd perikelen en het saaie koude weer , zullen we het maar gewoon aanvaarden en proberen er mooie Paasdagen van te maken
  Geniet ervan samen en misschien kunnen er nog wat borduur steekjes gemaakt worden . Een zacht of hard gekookt eitje bij het ontbijtje of de lunch zal ook wel smaken .Ik eet s,ochtend graag een stevig gekookt eitje en dan op Oma,s wijze ieder hapje met een puntje boter , dat laatste lekker koud uit de koelkast .
  Oma vond het beter dat kinderen geen extra zout aten en zo kreeg ik een klontje boter .

 2. Goedemorgen Gerrie, Wat een gezellig verhaal, ik had wel met de krantenjongens te doen Zaterdag ze moeten wel een aanhangwagen hebben om al die dikke kranten met bijlagen te vervoeren, anders moeten ze iedere keer terug naar hun voorraadplek.
  En wat denk je wat een moeite het kost om dat alles in de brievenbus te proppen?
  Door je verhalen leren we je toch een beetje kennen, voor mij mag je doorgaan hoor.
  En dan straks al die klokken VOORuit zetten, wij hebben altijd een ezelsbruggetje in tVOORjaar de klok VOORuit…..zo blijf je bij te TIJD !!
  Goede dagen groeten van Licia Huizer

 3. p.s. Vanmiddag om 5 uur op TV II uitzending over het Vernieuwde Rijksmuseum….dat moet toch zo prachtig geworden zijn.

 4. Gerrie, ook ik ontdekte vanmorgen pas (bij het opstarten van de pc) dat de zomertijd was ingegaan. Ik was het helemaal vergeten.
  Niet zo verwonderlijk met dit weer!!!

  Fijne Paasdagen iedereen.

 5. Goede Paasdagen voor iedereen!
  In 1979 lag er begin maart nog veel sneeuw–de strenge winter met langlaufen in de straten–en eind maart lag onze zoon van 2 weken oud in z’n rompertje buiten in de kinderwagen.
  Ach, en anders vieren we in december Pasen en in plaats van Pasen-Kerst.
  gezellige dagen met iedereen die je lief is.
  groetjes,Truus

 6. Krantlezen doen we digitaal. Scheelt een hoop papier en het is goedkoper. Nadeel: als je eens een oude krant nodig hebt, dan heb je er geen. Met dit weer is het geen straf om verdeeld over 3 dagen de dikke bijlages te lezen en de paaspuzzels te maken. Ook geen ‘wat moet ik aan’ probleem: gewoon de kerstkleding!

  Fijne dagen allemaal!!

 7. @Gerrie, mooi paasverhaal op deze eerste paasdag! Je weet dat wij met z’n allen enorm genieten van je verhalen uit vervlogen tijden, maar ook van de verhalen nu!!!

  @Licia Huizer, dit ezelsbruggetje ga ik aan peter doorgeven, want hij weet nooit of de klok een uur vooruit of terug moet!

  Ach, tv-programma heb ik gemist. Dan maar naar uitzending gemist.

  @Ine, het is weer om binnen te blijven met een handwerkje of (handwerk)boek binnen handbereik.

  @Truus uit Drenthe, ach ja, waarom ook niet… laten we met de veranderingen van het weer meegaan en de boel omdraaien!:-)

  @Mieke S, vroeger was het zo dat je met Pasen voor het eerst je nieuwe voorjaars/zomerkleren droeg. Op je paasbest gekleed zijn! Dat gaat niet op voor dit jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *