Nog drie papegaaitjes


En daar kwamen ineens nog drie papegaaitjes aangevlogen. Het rode papegaaitje is geborduurd door José en MarianneP maakte een boekenlegger met daarop de papegaai geborduurd. Heel toepasselijk voor bij het nieuwe boek.

MoniqueK maakte de papegaaienbadge als lavendelkussen. Deze papegaai was aanwezig op de handwerkbeurs, maar die hebben wij helemaal gemist. Wellicht doordat de badge aan de tas van Monique zat.

Dan nog iets heel anders. In mijn mailbox kwam een berichtje van Greet van Duijn. Zij heeft de volgende vraag: ‘Ik ben op zoek naar het filet-doorstopwerk van Nelly Bodenheim, een voorbeeld hiervan staat in Het Grote Handwerkboek van Jelles. Daar is Josephine Baker afgebeeld. Ze heeft ook nog Charlie Chaplin afgebeeld en Lodewijk van Deyssel. Er is een boekje over haar verschenen, dat heb ik aangeschaft en brieven gestuurd naar de auteur. Daar kwam geen reactie op. Weet iemand waar dat werk is?’

4 gedachten over “Nog drie papegaaitjes

 1. Maar net heb ik nog even boodschappen kunnen doen bij onze bekende grutter Appie .
  Of eigenlijk heb ik mijn bestelling nog een beetje veranderd . Dat kon nog net voor 12 uur middernacht , want morgen middag wordt alles al bezorgd .
  Dan ben ik toch wel nieuwsgierig of er nog ergens een blog verhaal is geplaatst .
  Ik kan niet zolang overal meer naar binnen struinen . En Berthi maakt ook overuren , vandaag is haar geplande blog dag . Maar er is zoveel te vertellen en te laten zien dat het soms weer dagelijkse logjes worden .
  En laten er nu alweer twee papegaaitjes geland zijn !
  Wat een soorten en kleuren en er zijn er geen twee hetzelfde .
  Het had me al even verwonderd dat er nog geen boekenlegger gemaakt was .
  Het zijn dan wel kleine werkjes , maar vooral met het afwerken er bij zit er toch nog wel wat tijd in .
  Het boek wordt zo steeds meer aangekleed .

  Op de vraag over filet stopwerk van Nelly Bodenheim kan ik helaas geen antwoord geven .

  Voor wie wel eens naar het programma BLAUW BLOED kijkt van de EO op zaterdagavond , heeft misschien wel gezien dat ze een blik hebben geworpen in Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten , waar ze bezig zijn een mooie collectie kleding op te bouwen n.a.v. de aanstaande troonswisseling .
  Het kasteel is ook bijna een buur met Willem Alexander en Maxima .
  Ze konden toch ook niet achterblijven . Er waren al enkele zeer feestelijke japonnen te zien . Als ik het zo snel verstaan heb was er een japon van Wilhelmina die zij droeg tijdens haar inhuldiging . Juliana was met haar inhuldiging gekleed in een nogal zware donkerblauwe japon met op haar hoofd een bijpassend kapje .
  Na de feestelijke dag is de blauwe japon in een rijdende tentoonstelling het land door geweest . Natuurlijk zonder de koningsmantel , Dat was te gewaagd . Een rijdende tentoonstelling zullen we nu niet meer meemaken denk ik . Lijkt me erg moeilijk om dit goed te beveiligen .
  Ik kan me herinneren dat die wagen ook bij ons op het marktplein heeft gestaan . En natuurlijk ben ik toen gaan kijken .
  Tegenwoordig kunnen mensen makkelijker reizen en wellicht komt er weer een tentoonstelling in Paleis Het Loo . Er wordt overal hard gewerkt om er een feestelijke dag van te maken en wat er daarna nog op tentoonstellingen te zien zal zijn daar zullen ook achter de schermen wel plannen gesmeed worden
  Ik kon op de site van kasteel Duivenvoorde nog geen berichtgeving lezen over een naderende tentoonstelling . Voor wie Kasteel Duivenvoorde nog niet kent , het is een aanrader om er eens een kijkje te nemen . Er zijn rondleidingen en in de wintermaanden worden er concerten gegeven bij kaarslicht .
  Ik ben enkele keren geweest voor een rondleiding en zelf hebben we met kinderen gedefileerd voor de barones die destijds het kasteel bewoonde . Alsof je voor de koningin defileerde , kinderen mochten de barones bloemen aanbieden .
  Achter het kasteel lag de Ursula kliniek , waar wel eens patienten van ons ziekenhuis een operatie onder gingen . We kregen dan altijd toestemming om over het landgoed te fietsen als we in de kliniek op bezoek wilden gaan .
  dat scheelde enorm in tijd zo binnendoor en een mooi rustig tochtje

  Laten we het kasteel in de gaten houden de komende tijd .
  Ik bedenk dat er een tijdje geleden een boek over kasteel Duivenvoorde is verschenen . Het eerste boek heeft Maxima toen aangeboden gekregen .

  .

 2. Gerrie wat een leuk verhaal over duivenvoorde. en de japonnen die op reis gingen ,

  Over het handwer weet ik niets te vertellen Jammmer, maar iedereen een fijne paasweek, Basje

 3. @Gerrie, gezellig dat je in de late uurtjes hier nog op bezoek kwam nadat jij de boodschappen in huis had gehaald, bijna dan! Ideaal dat je op ieder moment van de dag slechts enkele toetsen hoeft in te drukken voor je bestelling en dan worden de boodschappen ook nog eens fijn aan huis afgeleverd.

  Ik loop achter met het plaatsen van informatie. Er gebeurt zoveel en dan heb ik het nog niet eens over de textielkaarten. Schitterende kaarten werden weer bezorgd door de postbode en die wil ook zo graag snel laten zien. Door alle drukte van de afgelopen tijd zijn de textielkaarten een beetje op de achtergrond gekomen en dat mag natuurlijk niet, want het is zo’n mooi project waar ik enorm van geniet. Dus… er moet snel een inhaalslag komen!

  Hier http://www.kasteelduivenvoorde.nl/1996/opening-museumseizoen-kasteel-duivenvoorde-tijdens-nationaal-museumweekend-op-6-en-7-april/#more-1996 kun je lezen over de komende expositie op Duivenvoorde:
  Duivenvoorde en Oranje, van 6 april tot en met 19 oktober 2013.
  Op 7 april is op het kasteel in de Marot-zaal een Oranje High Tea!
  http://www.kasteelduivenvoorde.nl/shop/orajne-high-tea/

  Een rijdende tentoonstelling, bijzonder. Dat heb ik nooit meegemaakt, wel hebben we tegenwoordig een reizende tentoonstelling die van het ene museum naar het andere gaat.
  Mooie herinneringen heb jij aan Duivenvoorde en de rijdende expositie, en met dit mooie verhaal van je verzamel ik nieuwe kennis!

 4. Fijn Berthi dat je een duidelijke link hebt gevonden naar Duivenvoorde .
  Dat kon ik niet zo snel voor elkaar krijgen . Mijn computer is inmiddels ook al op leeftijd gekomen En je noemt de Marot-zaal , kon niet zo snel op die naam komen . Dat is zo,n prachtige zaal .Margaret Tatcher heeft er destijds ook voor een diner aangezeten met de regering . In de bibliotheek kan de rondleiding nog een heel mooi verhaal vertellen over een bankje met een zeer verend kussen . Kastelen hebben ons toch zoveel te vertellen , veel over vroeger en hoe was het leven op zo,n buiten plaats
  Daar blijven we toch wel nieuwsgierig naar . . . .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *