Papegaaienmapje

JantjeU: ‘Gisteren ben ik bezig geweest om iets met het papagaaitje te gaan doen. Het is een mapje geworden voor bijvoorbeeld zakdoekjes. Maar ook voor treinkaartjes, of ander loslopend spul in de tas.

Ik vond het erg leuk om te doen. O ja de kleuren, ik heb voor het lijfje groen en blauw genomen en voor de kop en staart groen en geel. Van ieder één draadje. Eerst het lijfje, toen die klaar was even hechten, blauwe draad afknippen en er meteen een gele erbij doen.

Berthi, zulke kleine opdrachtjes mag je wel vaker doen, is leuk.’

6 gedachten over “Papegaaienmapje

 1. @JantjeU, een handig mapje in mooie frisse lentekleuren, maar waar blijft die lente… Vanaf vanochtend vroeg sneeuwt het al en het ziet er niet naaruit dat het voorlopig ophoudt.

 2. Wat een leuk idee is dit! Nooit aan gedacht om verder iets met het borduurtje te doen,behalve in de letterbak.
  En de tentoonstelling in Gouda kon niet langer,omdat er daarna weer iets was gepland.Nanda&Henk vonden het zelf ook jammer.
  groetjes,Truus

 3. Ik laat de zakdoekjes altijd in het plastic hoesje zitten maar dit is natuurlijk veel leuker. Lekker lentekleurtje!

 4. Wat een leuke reacties op mijn mapje.
  Daar kan ik nog bij vertellen dat het lapje waarop het papagaaitje zit, van boven open is. Een soort zakje.
  MiekeS, ik laat de zakdoekjes ook in het plastic hoesje zitten omdat vilt ook al stroef is, anders krijg je ze echt niet netjes in het mapje.
  Vanmorgen scheen de zon door de gordijnenen ik dacht: “ha, lekker”, trek ze open: “Bah, sneeuw”… Maar wel mooi weer om aan een groot project te gaan werken..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *