Art Quilts in Nederland


In Arti Legi aan de Markt in Gouda, het voormalig Stedelijk Museum, vindt van 1 tot en met 20 mei 2013 de eerste grote overzichtstentoonstelling plaats van hedendaagse Nederlandse art quilts die als kunstwerk bedoeld zijn. Op de tentoonstelling zijn meer dan 80 werken van 65 art quilters en beeldend kunstenaars uit heel Nederland te zien. Deze art quilts, en meer, worden besproken in het kunsthistorisch boek Art Quilts in Nederland dat tevens de tentoonstellingscatalogus is. Art quilts worden tegenwoordig in vele vormen gemaakt, ook 3D, waarvan voorbeelden op de tentoonstelling zijn opgenomen.


Bij het verschijnen van het boek ‘Art Quilts in Nederland’ op 1 mei 2013 zal er op die dag een symposium worden gehouden in de Jeruzalemkapel van Gouda met als thema Kunst & Quilts.

Tentoonstelling ‘Art Quilts in Nederland’ van 1 tot en met 20 mei 2013 in Arti Legi in Gouda. Dagelijks geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website Art Quilts Nederland.

9 gedachten over “Art Quilts in Nederland

 1. Deze informatie had ik gisteren ook al zitten bekijken.
  Wat doe ik hiermee:het boek of de tentoonstelling ,of beide ?

 2. @Ellen Bakker, nog eventjes geduld!:-)

  @Mien B., je hebt nog even de tijd om hierover na te denken!

 3. Wat leuk,dat je hier aandacht aan geeft.Het boek ziet er mooi uit.Jaren geleden woonde ik in Gouda en heb toen Henk Lijding en zijn vrouw Nanda leren kennen.
  Het gebouw waar de tentoonstelling wordt gehouden,is ook de moeite waard.
  hartelijke groeten,Truus uit Drenthe

 4. Hé, wat leuk om te weten. De foto die jij laat zien lijkt/is het werk van Leslie Gabriëlse die op het ogenblik ook twee schitterende art quilts heeft hangen in het Museum Oud Overschie waar Betty en ondergetekende exposeren

 5. Ga vooral kijken, er is niet alleen figuratief werk. Het is heel gevarieerd en het beste wat ik tot nu toe gezien op op Nederlands gebied. En Art Legi is een prachtige lichte locatie, waar alles goed tot zijn recht komt. Het ligt op de Markt, midden in het centrum van historisch Gouda, een super dagje uit.

 6. @Inge Bosman, ik zie een prachtig werk van je in het boek staan!
  We moeten wel snel zijn voor de expositie, want voordat we het weten is het 20 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *