‘Proficiat met je boek’

De Handwerkbeurs Zwolle ligt bijna een maand achter ons en zoals ik al eerder schreef waren het voor mij zeer bijzondere dagen waarbij ik heel veel mensen heb ontmoet en gesproken. Leuke gesprekken waren het allemaal. Een aantal bezoekers droegen een prachtige badge met ‘de papegaai’. Ik hoop dat mijn hulpen in mijn stand alle ‘papegaaitjes’ op de foto hebben gezet, want wat was het een schitterend initiatief van Elma. De foto’s van de ‘papegaaitjes’ die ik heb, komen eraan. Nu begin ik eerst met de ontmoeting van Annemie en Jacques in Zwolle.


Annemie en Jacques hadden op zaterdag 16 februari een lange treinreis ondernomen om naar Zwolle te gaan. Daarbij moesten zij heel voorzichtig het grote chocolade-plateau vervoeren zodat er geen breuken zouden ontstaan. En kijk eens op de foto hoe goed het vervoer gelukt is. Wat een prachtig cadeau. Ik vind het gewoon te mooi om op te eten, hoe dol ik ook op chocolade ben. De chocolade is gemaakt door Rousseau. Rechts op de foto zie je een doorzichtige koker die gevuld is met pindarotsjes. Ik kan je zeggen dat ik die al geproefd heb en ze zijn verrukkelijk.


Annemie kocht op een boekenbeurs het oude handwerkboekje ‘Draad en Kralen’ en vouwde er een mooi presentje van. Dit werd later door veel bezoekers op de foto gezet. Het is ook een erg leuk idee!


Op verschillende blogs heb ik al enthousiaste reacties gelezen over mijn nieuwe boek. Enkele sites zijn: Slip, Knit… Meditate… Life Adventures from a Dutch Knitter, Life ’n Knitting, CarlaM’s KnitBlog, Needleprint, Werkstatt für historische Stickmuster en 020today Amsterdam Museum.

11 gedachten over “‘Proficiat met je boek’

 1. Hello Berthi,
  Your new book looks fascinating! Is it possible to purchase a copy, to be sent to me here in France?
  Please let me know how to proceed.

 2. Lieve Berthi geweldig deze dag voor jou. Ik ben er toch een beetje bij geweest. Door bij iedereen de foto’s te zien. Ik hoop dat je toch nog een beetje na kunt genieten als je aan jou dag terug denkt.

  Liefs José

 3. Wat leuk om al die reacties te lezen voor je boek.
  Mijn schoonzus en een vriendin van haar waren ook enthousiast toen ik jouw boek liet zien.Ondertussen hebben ze het boek ook in huis.
  Ga ook eens in HZG kijken naar het artikel over hongerdoeken en zal mijn schoondochter ook er eens naar vragen.Ze is RK en haar ouders wonen nog in Slowakije(vroeger stukje Hongarije),dus misschien kent zij het ook.
  een goede zondagavond
  groetjes,Truus uit Drenthe

 4. Een hele doos met “handwerken zonder grenzen”” doorgebladert…wat kom je dan veel tegen…prachtig …Jeugd foto van Kaffe Fasset—artikel met foto’s Lierse Kant Fie van Dijk-Museum Celle (wat nu helaas gaat sluiten) enz. enz. heerlijk MAAR IK DACHT EIGENLIJK DAT ER EEN SOORT REGISTER BIJ ZOU ZITTEN zodat ik makkelijk die Hongerdoek terug zou kunnen vinden. Morgen maar eens verder zoeken.

 5. Jullie hoeven niet verder te zoeken want er is geen artikel over..

 6. Ideetje voor de foto’s met papegaaien: maak er een soortement collage van en breng die uit als textielkaart. Als ik die dan ergens kan vinden stuur ik hem naar je toe ;-))

  Rousseau- chocolade. De fabriek (met verkoop) staat in Sittard en die kun je als ik het goed heb bezoeken. Het is heel erg dat die in Sittard staat. Daar woon ik namelijk…..en ik ben dol op chocolade, zeker die van Rousseau, die is niet zo zoet.

 7. Lies op de site van HZG staat bovenaan de balk een index.
  Hongerdoeken staat daar niet bij had ik ook al op gekeken.
  Maar erg veel andere technieken wel ( weer een uur verder)

  De chocolade van het boek lacht mij nog steeds toe.
  Berthi niet te lang bewaren dan smaakt het niet meer.
  De herinnering heb je op de foto.
  Heel “toevallig” liep ik langs toen de presentjes bezorgd werden.
  Op de zaterdag had ik mij als taak gesteld als er een bekende voorbij het kantplein kwam waar ik zat te demonstreren om die te begeleiden naar de stand van Berthi en indien nodig aan haar voor te stellen.
  Lia S. stuurde mij foto’s met de opmerking. Je staat er niet zo vaak op, je was nog al eens afwezig!!!!!!!!!!

 8. feestelijke dagen voor je en de herinneringen zijn vastgelegd, Leuk idee van de kaartmaakster. Ben benieuwd, Je boek is nu bij het schilderij, basje

 9. Geniet van de chocola. Wat een heerlijke verassing.
  Je boek is echt een aanrader,ook voor mensen die niet geïnteresseerd zijn in merklappen. Je geeft heel goed de geschiedenis van het weeshuis weer. Ik zelf ben geboren in Amsterdam en vind het erg leuk hierover te lezen.
  Het boek ligt erg prettig in de hand en leest heerlijk. Bedankt het is een echte aanwinst.
  Ikzelf loop een beetje achter op mijn blog. Ik kom ermaar niet toe weer wat te schrijven,dat komt wel weer.
  Fijn ,dat ik je stukjes weer kan lezen
  lieve groet
  Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *