Jean Paul Gaultier in Rotterdam


Zaterdag is de opening van de eerste internationale tentoonstelling van het werk van Jean Paul Gaultier in de Kunsthal te Rotterdam. Gisteren arriveerde de modeontwerper met een speciale Thalys, die voorzien is van het Bretonse streeppatroon, op het Centraal Station in Rotterdam. Deze bijzondere Thalys zal gedurende drie maanden op het traject Parijs – Amsterdam rijden. Daarnaast krijgt de stad in samenwerking met Studio Vollaerszwart een speciale aankleding. De Euromast, de Santa Claus van McCarthy, de Bijenkorf en diverse andere gebouwen, bomen en kolommen in Rotterdam worden gehuld in het bekende blauw-witte streepje en de route vanaf het Centraal Station richting de Kunsthal tot aan de Art Week Rotterdam en de Coolsingel kent verrassende Gaultier accenten.

Gaultier is op zaterdag 9 februari (vanaf 12.30 uur) te vinden in de Bijenkorf te Rotterdam ter ere van een Jean Paul Gaultier pop-up store op de parterre van het warenhuis. In deze pop-up store zal gedurende vier weken de kenmerkende Bretonse streep terugkomen op diverse artikelen. Verder staan drie etalage’s in het teken van de modeontwerper en wordt het pand voorzien van de blauw-witte strepen. Als klap op de vuurpijl is er voor genodigden een foto- en signeersessie.

The Fashion World of Jean Paul Gaultier; From the Sidewalk to the Catwalk is te zien van 10 februari tot en met 12 mei 2013 in de Kunsthal te Rotterdam. De NOS geeft je een impressie van de tentoonstelling.

Foto: Robin van Lonkhijsen/ANP

3 gedachten over “Jean Paul Gaultier in Rotterdam

  1. Ja, ik ga zeker kijken in de Kunsthal, nu volg ik hem niet meer zo, maar in zijn begin periode vond ik zijn mode heel bijzonder, lekker theatraal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *