Textielpost – Groningen (Het Nederlands Stripmuseum)


MaaikeW: ‘Misschien heb je je al afgevraagd wat jij a.s. 15 februari aan trekt bij je boekpresentatie. Fransje en Marie van de strip 15 én 1/2 van Andrea Kruis (dochter van Jan Kruis) vroegen zich regelmatig af wat ze aan moesten trekken in hun strip. Ze hadden een voorkeur voor hippe kleding… Hoe dan ook, heel veel plezier bij je boekpresentatie! (15 1/2 stond 9 jaar in de Margriet, er verschenen 9 bundels) Heel veel succes en geniet van alle complimentjes over je boek! (kaartje gevonden in Stripmuseum Groningen, Donald Duck tentoonstelling)

Grappig kaartje, Maaike! Voorlopig zijn mijn gedachten nog bij het boek.

7 gedachten over “Textielpost – Groningen (Het Nederlands Stripmuseum)

 1. Ja, wat trekken wij aan?
  Dat is vaak een vraag, is het niet te warm of juist te koud.

  Ik hoorde eens een heer op het podium zeggen: Zijn dit nu al die dames die voor de kast stonden en zegden “Wij hebben niks om aan te trekken” gelukkig is het gelukt om nog wat te vinden.

  Wat trekken wij aan als wij naar Zwolle gaan?
  Heeft de NS weer een aangepaste dienstregeling?

  Wat wij in ieder geval wel moeten dragen is de “papagaai” als hanger of broche geborduurd naar het patroon uit het artikel van Berthi in het Jubileum nr. 175 van Handwerken zonder Grenzen.
  Voor Berthi een herkenning dat wij trouwe fans zijn en het merklappenboek komen kopen.

 2. Wat een leuk idee Elma! Ik ga kijken of er even tijd voor heb….ben bezig met een grannysquaredekentje voor mijn kersverse kleindochter.

  Overigens Berthi: of ze zich in d evolgorde van de kleuren vergist heeft? Kan het niet zijn dat ze heel bewust koos voor rode poten en een rode snavel en daarom de boel op z’n kop zette? Het andere vogeltje op de lap heeft ook rode poten….

 3. @Elma, leuk, leuk!!!

  @Frouke, misschien heeft Elisabeth eerst de papegaai geborduurd en daarna het andere vogeltje waarbij zij de kleuren heeft gebruikt die terug zijn te vinden in de papegaai. De familie was Oranjegezind en Kaatje (de moeder van Elisabeth) was best streng. Zelf heb ik het vermoeden dat Kaatje haar dochter min of meer de opdracht heeft gegeven om de Nederlandse vlag op het lapje te borduren. Dit baseer ik op familieverhalen. Overigens is het verhaal van dit merklapje bijzonder, dat uiteraard te lezen staat in het boek. Ik kan natuurlijk niet alles verklappen!:-)

 4. Ben zeeeeer benieuwd naar het artikel in het tijdschrift.
  Vandaag maar op ‘jacht’ naar een HZG en dan het vogeltje borduren.
  Hoop niet dat er sneeuw ligt,want ik kom met de auto.Voor mij ben ik met openbaar vervoer te lang onderweg en dat gaat allemaal van de tijd op beurs af.
  Nog 8 nachtjes slapen……..
  groetjes,Truus uit Drenthe

 5. Berthi, je hebt ongetwijfeld gelijk hoor…het was maar een vraag naar een mogelijkheid.
  Ik verheug me ontzettend op je verhalen in het boek…ben gek op dat soort dingen (dat weet je) en op het nadenken/ fantaseren over, het uitzoeken van enzo enzo. Tot volgende week in levende lijve, tjonge jonge…na hoeveel jaren??

 6. @Truus uit Drenthe, de weersvooruitzichten zien er goed uit!

  @Frouke, zoals je weet sta ik altijd open voor alle suggesties, ideetjes etc.
  Ik hoor ze zelfs erg graag, want ik weet een beetje en heel veel niet.

  Ontzettend leuk om je nu eindelijk eens te ontmoeten! Tja, na hoeveel jaren…

 7. Insgelijks over dat weten. Ik roep altijd maar met Erasmus: ik weet één ding en dat is dat ik niks weet.
  En die jaren? Nou…. wanneer kwam je mangeldoekboek uit? Toen heb ik voor het eerst contact met je gezocht en stuurde je het per post. Is dat niet zoiets als 10 jaar geleden??? O jee, nou ga ik je voor het eerst ontmoeten en nou weet ik dus echt niet wat ik aan moet trekken (-: Zo nou is de cirkel naar dit onderwerp weer rond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *