Anna Karenina


Alle gelukkige gezinnen lijken op elkaar, elk ongelukkig gezin is ongelukkig op zijn eigen wijze. Zo begint Lev Tolstoj zijn roman Anna Karenina die hij schreef in 1877. Deze klassieker heb ik niet gelezen, wel zag ik de film Anna Karenina van de Britse filmregisseur Joe Wright. Het was even wennen aan de manier hoe Joe Wright het filmen heeft aangepakt. Een groot deel van de film speelt zich af op het podium van een theater. Het tempo ligt hoog, de scènes gaan snel in elkaar over en de kostuums zijn adembenemend mooi! Alleen daarvoor zou je al naar deze film gaan. Daarbij komt dat Keira Knightley Anna Karenina op een voortreffelijke wijze neer zet.

Anna Karenina is de levenslustige echtgenote van de hooggeplaatste overheidsdienaar Aleksej Aleksandrovitsj Karenin. Ze hebben samen een zoon en wonen in Sint-Petersburg. Wanneer Anna’s broer Oblonsky haar vraagt om naar Moskou te komen om zijn huwelijk te redden, komt ook Anna’s eigen huwelijk in gevaar. Ze ontmoet in Moskou de knappe cavalerieofficier Graaf Aleksej Kirillovitsj Vronsky. Anna zet alles op spel, de gevolgen zijn dramatisch.

8 gedachten over “Anna Karenina

  1. Ja, Berthi het was een erg mooie film, wat een tempo ook en dan de dansen en bewegingen, zoals met de letters, heel mooi! Gaan zou ik zeggen als je de kan!

  2. prachtig boek, mooie film – maar het duurt inderdaad even voor je erin komt. in december schreef ik er ook iets over in een logje.

  3. @lheurebleue, ik heb je logje hierover alsnog gelezen!:-) Mijn hoofd, ogen en oren waren de laatste maanden hoofdzakelijk gericht op mijn boek!:-)

    @Frouke, ga ik doen t.z.t.!

    @Elly, zeker gaan zien!

  4. Een van mijn absolute favorieten. Het boek wel te verstaan. Ik heb de recensies in de kranten enkele weken geleden gelezen en daarom ga ik niet naar deze film. Ik wil de herinnering aan het boek niet laten beïnvloeden.

  5. same here, Geen film, wel boek ik heb iets tegen verfilmde klassiekers, wijken toch vaak af van de boektaksten, Basje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *