Karin van der Linden


Karin van der Linden is woonachtig in Weert. Zij is autodidact. Haar werk is bijzonder en verrassend, het zijn sfeerbeelden, geen concrete voorstellingen. Door gebruik van materialen met een ‘verleden’ ontstaat een indringende sfeer, die vaak niet bepaald blijmoedig is, eerder melancholisch en zwaar. Elk werkstuk is op een verhaaltje gebaseerd en op een persoonlijke of algemene gebeurtenis in het verre of recente verleden.Assembleren is een techniek waarbij losse materialen en elementen worden samengevoegd tot een, veelal, 3-dimensionale creatie. Gebruikt wordt verweerd hout, ijzer en papier. Tevens worden oude foto’s en schilderijen verwerkt. De manier van bevestigen en verbinden is vaak niet alledaags. Zo worden er naast ijzerdraad ook diverse garens gebruikt, deze blijven in het zicht. De naaimachine vormt hierbij een onmisbaar stuk gereedschap.

7 gedachten over “Karin van der Linden

 1. Het is de beleving van Karin, het heeft op mij een trieste uitwerking.

 2. Prachtig werk!
  Wat zoek je toch steeds mooie en interessante onderwerpen voor je volgers.
  Ik geniet er dagelijks van!
  Op vrijdag ben ik in Zwolle op de handwerkbeurs en vindt het leuk dat ik je daar kan ontmoeten.

 3. Gisteren naar het kantmuseum in Horst geweest, waar ik genoten heb van de textiele sfeerbeelden van Karin van der Linden. Titel van tentoonstelling is
  ” Remember Me”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *