Proefdrukken van: Merk- en stoplappen uit het Burgerweeshuis Amsterdam


De proefdrukken van het boek Merk- en stoplappen uit het Burgerweeshuis Amsterdam zijn binnen. Het ziet er prachtig uit! Nu snel gaan lezen, controleren en een papierkeuze maken.

De afgelopen weken heb ik al veel enthousiaste reacties mogen ontvangen via mijn blog of via een pre-order. Dat doet me goed na jaren zo lang intensief met dit onderwerp bezig te zijn geweest. Op diverse plaatsen op internet kom ik mijn nieuwe boek tegen, zelfs in het buitenland zoals in België bij Gigi on line, in Engeland bij Needleprint en in Duitsland bij Werkstatt für historische Stickmuster. Geweldig!

De afgelopen dagen heb ik iedereen die mij een mail heeft gestuurd over het boek een antwoord gegeven. Mocht het zo zijn dat je nog geen antwoord hebt gekregen, laat het me dan weten. Misschien is je mail verloren gegaan, want vorige week lag mijn mailadres er tijdelijk uit. Wil je een nieuw berichtje sturen, klik dan op pre-order, rechts op mijn blog, en stuur alsnog je mail. Of klik op mijn naam Berthi Smith om een berichtje te sturen. De problemen zijn inmiddels opgelost.

14 gedachten over “Proefdrukken van: Merk- en stoplappen uit het Burgerweeshuis Amsterdam

 1. Saskia, dat denk ik ook!

  Berthi, je boek is groter dan ik dacht.
  Met de proefdrukken in je hand wordt het voor jou ook helemaal echt!!

 2. ben heel benieuwd, een vriendin van me zegt dan altijd “ich platze vom Neugier” Basje

 3. Niet onbelangrijk is de papierkeuze, dat kan ook heel veel goeds doen ….. (of slechts als het geen mooi papier is). Sterkte met je keuzes!!
  Groet Anne.

 4. Ben ook heel benieuwd,de buitenkant komt ons nu bekend voor,nu de binnenkant nog.Heb het bij Elma besteld,nu maar wachten op de dingen die komen gaan.Groet Truus

 5. Je denkt dat alles rond is, moet je nog een keuze maken over het papier wat ze gaan gebruiken.
  Voor Zwolle moet ik maar een grotere trolly kopen om alle bestellingen mee te kunnen nemen, maar ik doe het graag.

 6. O, ik dacht dat het hele boek al klaar was. Ik kom het persoonlijk halen in Zwolle. En Elma, ik zou de bestelling toch meenemen ? Dan hoef jij geen grotere trolly te kopen.
  Ik spreek je nog wel voor die tijd.
  Succes verder met het uitzoeken, ik ben heel benieuwd.
  Groet Margriet

 7. Dat is toch een hele KLUS zo’n proefdruk na kijken en lezen.
  Jij weet wat er moet staan…maar staat het er ook? je leest er soms zo makkelijk overheen….ben benieuwd hoeveel keer je het doorgenomen hebt !!
  Nou ja…dan ken je het uit je hoofd…dat is makkelijk als je eens een lezing moet houden. De letters dansen inmiddels voor je ogen ??? L.H.

 8. @Ine en Saskia,… zou dat echt?

  Ine, mijn boek heeft een afmeting van 20 x 26 cm. Een bewuste keuze van mij. Dit formaat ligt heel prettig in je handen.

  @Karin Zieren, de belangstelling uit het buitenland is super en natuurlijk verstuur ik mijn boeken over de hele wereld. Geen probleem.
  Als ik graag een boek wil hebben en het is alleen in bijvoorbeeld Australië te koop, dan ben ik ook blij dat ze mij het boek toe willen sturen.

  @Basje, prachtige uitspraak! Die onthoud ik!

  @Mieke S, het begint op te schieten!:-)

  @Anne de Vocht, papierkeuze is ook best persoonlijk. Zo houd ik niet van hoogglans, een beetje glans mag, niet te veel. In overleg met Annette, de vormgeefster, is er voor een mooi wit soort papier gekozen. Het boek moet een frisse en heldere uitstraling hebben.

  @Truus, we kunnen niet zonder Elma! Zij staat altijd voor iedereen klaar, denkt met je mee en heeft voor alles een oplossing! Chapeau Elma!

  @Elma, je bent een engel!

  @Margriet, dat komt dus helemaal goed. Gezellig om jullie te zien in Zwolle.

  @Licia Huizer, inmiddels heb ik het verhaal zo vaak gelezen dat ik inderdaad over bepaalde dingen heen lees, maar gelukkig lees ik niet alleen de proefdruk. Ik heb een zeer deskundige en ervaren persoon in het corrigeren van boekwerken die je ook in Zwolle zult ontmoeten.

 9. Wat leuk dat je ook het proces van de papierkeuze met ons deelt.
  Het lijkt/is zo vanzelfsprekend als je een boek in handen hebt maar dat is het dus niet.
  En ook leuk wat hoe Licia vooruitdenkt… ja heel handig voor een lezing als je zo’n verhaal goed in je gedachten hebt.

 10. Na alles nog even nagelezen te hebben zie ik Elma is een engel staan.
  Zet er maar een grote “B” voor dat klopt beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *