Expositie foto’s (met borduurwerk) van Annette van Waaijen bij GSA HilversumAnnette van Waaijen is fotograaf en werkt voornamelijk figuratief. Vaak werkt ze in een gemengde techniek waarbij foto’s op linnen worden afgedrukt en daarna bewerkt met textiel en borduurzijde. Door het gebruik van deze techniek ontstaat er vanuit het platte vlak een werk met fysieke structuur en diepte – een zowel figuurlijke als fysieke gelaagdheid. Het borduurwerk voegt toe, smelt samen met de onderliggende afbeelding en geeft nieuwe betekenis.


De onderwerpen liggen altijd dicht bij de kunstenaar en vooral licht speelt een belangrijke rol in het werk. Zo legt ze bijvoorbeeld vrouwelijke naakten op de gevoelige plaat vast om ze vervolgens, afgedrukt op canvas, met naald en draad gracieus te hullen in elegante lingerie.
Niet voor boven elke huiskamerbank geschikt wellicht, maar Annette werkt ook met andere thema’s zoals gebouwen. Boven de hoofden van passanten in smalle straten wappert aan waslijnen tussen de huizen fijn geborduurd textiel. Haar unieke foto’s leverden haar in 2007 de Aemstelle prijs van het befaamde Cobra Museum, Amstelveen, op.De expositie is nog tot en met 3 februari 2013 in GSA Galerie — Centrum voor Beeldende Kunst Hilversum, Langestraat 52, 1211 HA Hilversum. Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

4 gedachten over “Expositie foto’s (met borduurwerk) van Annette van Waaijen bij GSA Hilversum

  1. Hé, wat ziet dat er ontzettend leuk uit, als ik één dezer dagen in Loosdrecht bij mijn zus ben zal ik proberen daar te gaan kijken, groetjes

  2. Wel een heel aparte manier om foto’s te bewerken.
    Hilversum ligt een eind weg,wel jammer,want ik had het graag gezien.
    goed weekend
    groetjes,Truus uit Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *