Textielpost – Deventer (Historisch Museum Deventer)


LiesbethJ: ‘Gefeliciteerd met het resultaat van je boek en de presentatie die je in verband daarmee georganiseerd hebt. Leuk hoor. Ik wil het boek zeker hebben en ben van plan naar Zwolle te komen om erbij te zijn. Deze kaart kocht ik vorige week voor je in Deventer. Ik stuur je binnenkort een foto van het affiche wat erbij hoort. De tentoonstelling (t/m 2/4/13) heet geknoopt en geweven Deventer Tapijten.’


De Koninklijke Deventer Tapijtfabriek maakte naast koeharen tapijten en zeildoek ook de meest luxe vloerbedekking in de vorm van handgeknoopte tapijten. De fabriek werkte in opdracht van het Koninklijk Huis, voor de adel, voor banken en grote passagiersschepen.
Het Ridderzaal tapijt was in 1904 een heel belangrijke opdracht. In 1992 kwam het terug naar Deventer en heeft nu een speciale plek gekregen op de tentoonstelling. De expositie Geknoopt en geweven, Kleurrijke Deventer Tapijten is te zien tot 2 april 2013.


Overzichtsfoto van de expositie in het Historisch Museum Deventer. De foto’s zijn gemaakt door LiesbethJ.

3 gedachten over “Textielpost – Deventer (Historisch Museum Deventer)

  1. Wat een prachtig affiche dacht ik.
    Daar hoort ook nog een leuke tentoonstelling bij die in de buurt is.

  2. Super, goede blog! Hoe lang blog je al? Je lijkt het makkelijk te
    doen. Het geheel van je site ziet er ook super uit en ook je
    content in interessant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *