Bevlekt ontvangen

Gezellige post ontvangen is altijd leuk, zowel digitaal als via de brievenbus en vandaag werd ik zelfs verrast met beide. Twee prachtige textielkaarten vielen op de deurmat. Een kaart uit Salamanca van Anneke Vahrenkamp en een kaart uit het Drents Museum van FrancisaR. Binnenkort komen de afbeeldingen op mijn blog zoals al die andere mooie textielkaarten die ongeduldig liggen te wachten!


Dan naar de digitale post. Eerst gaan we terug naar de maand december van 2012. Licia Huizer verzamelt regelmatig diverse knipsels voor mij waarvan zij denkt dat ik daar iets aan heb. Zo zat er bij de decemberpost een knipsel met de titel Nieuws uit de provincies. Het ging hier om een artikel uit het magazine van Vrouwen van NU. Van Zeeuwse bodem was het volgende nieuws te melden: ‘Van kinds af aan heb ik iets met textiel en op de Havo heb ik textiele werkvormen als eindexamenvak gekozen. Als tegenhanger van het schrijven en denken, heb ik tegelijkertijd de jurk van snippers gemaakt. Met de dunste naald en het fijnste garen. De opnieuw afgedrukte teksten van de opgetekende levensverhalen, die dienden als basis voor het boek, zijn in de juiste kleur aangebracht, zij vormen een golvende beweging in de jurk, de beweging van het leven.’ Dit zijn de woorden van Nicolle Poort. In november 2012 verscheen haar boek Bevlekt ontvangen. Een familietragedie tegen de achtergrond van het naoorlogs, afkalvend katholicisme. Mijn belangstelling was gewekt en zo kwam ik op de website van Vrouwen van NU Zeeland terecht. Daar las ik dat je kans maakte op een gesigneerd exemplaar als je een goede reden gaf waarom jij dat boek zou mogen ontvangen. Nu kan ik de brievenbus de komende dagen weer in de gaten houden voor gezellige post en tijd inruimen om dit boek te gaan lezen!

7 gedachten over “Bevlekt ontvangen

 1. Schrijfster en uitgever zullen je wel dankbaar zijn voor alle reclame die je maakt…daar kan geen advertentie tegenop !!
  Ben erg benieuwd hoe het boek is, ik begrijp dat het bij de afdeling van Vrouwen van Nu in Zeeland onder de aandacht kwam omdat de schrijfster in Wemeldinge woont. Daar zit het wel goed met de KUNST, intVoorjaar en Zomers altijd de Kunstroute…echt een aanrader !!
  groetjes van L.H.

 2. Bij de titel van dit log moest ik meteen denken aan het textielkaartje wat ik voor je klaar had gelegd en wat Silke (2) op eigen wijze van haar handtekening heeft voorzien. Het kaartje kwam gisteren na twee maanden weer boven water dus komt je tegemoet. Vast je eerste textielkaart met tekening op de achterkant…

 3. ga dit boek maar op mijn “te lezen”lijstje zetten en wie weet Je hoort hoe het afloopt Basje

 4. @Licia Huizer, Wemeldinge, nog wel een van je lievelingsplaatsen van Zeeland!
  Jij had toen ook een reactie moeten plaatsen op de website van Vrouwen van NU Zeeland!

  @MaaikeW, o, wat ontzettend leuk! Reden genoeg om de komende dagen mijn brievenbus goed in de gaten te houden.

  @Mien B., ik heb goede recensies gelezen over dit boek! Ik ben heel benieuwd.

 5. Dag Berthi,

  Wat leuk om via Bevlekt ontvangen je site te mogen bewonderen. In één woord: prachtig! De verbinding, interesse in textiel en het creatieve proces is hiermee gelegd. Ben benieuwd hoe je Bevlekt ontvangen leest. Hoor het graag,
  met warme groet, Nicolle Poort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *