Samen eten is olie voor de vriendschap


Ook tweede kerstdag ligt achter ons en zoals ik bij de reacties van de log van gisteren las, heeft iedereen op haar eigen manier een fijne dag gehad. De een ging klussen, de ander een mooie dvd kijken of aan een letterlap borduren of een boek lezen. Ik had een gezellig etentje bij familie en Licia Huizer borduurde de spreuk Samen eten is olie voor de vriendschap op een blauwe theedoek van IKEA. De witte machinaal geborduurde bloem zat al op de theedoek, maar de spreuk van Felix Timmermans borduurde Licia met de hand. Deze mooie theedoek is bestemd voor een mevrouw die iedere maand kookt voor een groep ouderen en alleenstaanden.

12 gedachten over “Samen eten is olie voor de vriendschap

 1. Wat een waarheid! Ik ga hem zeker van je pikken en voor mijn kook/filmclubje borduren. Maar zulke mooie lichtblauwe doeken heb ik er niet voor.

 2. Wat is dit een waarheid, iedereen is tegenwoordig erg druk en wij komen vaak niet toe aan bezoeken afleggen.
  Om dit op te lossen hebben wij geregeld eetafspraken.
  Eten moeten wij toch allemaal en ondertussen kan bijgepraat worden.
  Het zijn heus geen 4 gangenmenu’s , een bord Hollandse snert gaat er ook altijd in.

 3. O Berthi echt jij weer… ik was te druk met borduren om na te kijken van wie de spreuk was…maar nu ben ik weer helemaal bij !! Heb wel veel boeken Timmermans..ook hele oude uit gaafjes en ook een mooie gebonden editie van Pallieter met plaatjes van Anton Pieck.
  Voorin staat “”aan Marieke Janssens, mijne vrouw “”
  leuk he !!

 4. super theedoek en deze tekst komt mij mij op een AHtje in rood. voor de jarige kleindochter Basje

 5. Dat is toch het leukste wat er is …ideen doorgeven en inspiratie opdoen !!
  Basje maakt al weer een variatie in ROOD …veel succes !!

 6. Ook hier is Felix Timmermans niet vergeten, al is de spreuk die we heel af en toe hanteren wat prozaïscher: en hij waterde zijn naam in de sneeuw.
  Mooie theedoek! De mevrouw die hem krijgt verdient hem.

 7. Wat geweldig dat je deze mooie spreuk, die Lies zo liefdevol geborduurd heeft, in je blog laat zien Berthi! Je zal toch zo iets bijzonders maar cadeau krijgen :)!! Complimenten aan Lies, en een geweldig idee ook om die theedoeken van Ikea te gebruiken!!

 8. wat een leuke spreuk.Ga het maken, inlijsten en cadeau geven of hang het op in de keuken. !!! Hannie.

 9. Wat heerlijk dat er toch nog mensen zijn,die tijd en aandacht aan elkaar geven in deze tijd,waar zoveel haast is en eigenliefde.
  Wat een mooie kaarten heb je gekregen en wat de spreuk betreft-die ‘pik’ ik ook voor een theedoek voor de kinderen.Alle drie krijgen ze er een,want het wordt een bijzonder jaar voor ons allemaal.
  Jij ook een goed uiteinde en veel liefde,gezondheid en geluk voor het nieuwe jaar.
  zonnige zondag
  groetjes,Truus uit Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *