Textielpost – Sinterklaas


MaaikeW: ‘Gisteren (25-11) waren Famke en ik in Amsterdam waar de echte Sint zijn opwachting maakte in de Bijenkorf en Famke zowaar een hand kreeg. Dat blijft toch indrukwekkend van de echte Sint. Daarom is mij totaal ontgaan of hij een tabberd droeg of niet. Een tabberd is de paarse rok die hij onder zijn mantel draagt. En als Sint met Amerigo op stap gaat, mag deze tabberd vervangen worden door een paarse rijbroek of een wijde paarse rijrok. ’t Is maar dat je het weet, ik wist het niet en al ken ik Sint al jaren, zijn geheimen ken ik allemaal nog niet.’

In deze log staan enkele kledingstukken van Sinterklaas en zwarte Piet uitgelegd, maar de paarse rok ontbreekt. Mooi dat we nu de uitleg van MaaikeW krijgen via de textielkaart, want ook ik wist het niet! Ik wens iedereen een fijne sinterklaasavond!

6 gedachten over “Textielpost – Sinterklaas

 1. Die Sint maakt nog eens gebruik van Textiel…Hij heeft heel wat om het lijf !!!

 2. Rood en paars voor de sint.
  Nu weet ik waar de REDHEADS hun kleuren vandaan hebben.
  Maaike, heerlijk met je grote dochter naar de Bijenkorf.

 3. Berthi, wat ben je up to date!
  Elma, het was leuk!
  Wel leuk om zo via de textielpost nog wat te leren vond ik!

 4. @Elma, mooie combi!

  @MaaikeW, jaja, ik probeer zoveel mogelijk om zelfs de textielpost op de meest geschikte dag te plaatsen!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *