Textielpost – Noorwegen en Estland


Elsbeth, MarjadeH en CarlaM: ‘Hier een handwerkkaart uit Flesland, Noorwegen, natúúrlijk een breister. Lief dametje hè. Hier wil iedere breister oud worden, in deze prachtige omgeving; ruige rotsige fjorden, meren, eilanden en rustige dorpjes. Al breiend bij een raampje met uitzicht op het meer. P.S.: Marja is bezig met een project waar de afbeelding van deze kaart een grote rol in speelt. Dus misschien binnenkort hierover meer.’
Afbeelding: Eilif Petersen: Mor Utne, 1888, Nasjonalgalleriet.


Hilly, Carla, Daphne, Anke, Tanja, Monica, Lennie, Corry, Titia en Ingeborn: ‘Een kaartje met dames in de prachtige Seto-dracht (oosten van Estonia aan de Russische grens). Hilly en Carla en vrienden bezochten deze streek ook vanwege de mooie sokken, wanten en koorden. Gewéldig! Later meer op Life ’n Knitting.

6 gedachten over “Textielpost – Noorwegen en Estland

 1. Dank zij je post van vorige week maandag, over dat nieuwe textielboek, kwam ik op de site van de uitgeefster(die op een kwartiertje rijden van hier schijnt te wonen), waar ik naar verkoopadressen zocht. Waaronder Miriam Verbeek, een viltster in Zutphen, die gisteren een workshop gaf, die ik met ontzettend veel plezier heb gevolgd. Via, via en via…
  En dit soort textielposten, heerlijk, kijk uit naar het ‘vervolg’.

 2. Wat een mooi schilderij op die eerste kaart. Veel details: de tweede bril voor het lezen, de mooie krullen van de leuningen, de sluithaakjes van het raam, het bootje en nog meer. Veel kijkplezier. Ook bij de tweede kaart trouwens.

 3. @CarlaM, je verslagen met de mooie foto’s van deze reizen heb ik met veel plezier gelezen.

  @Astrid, erg leuk om dit te horen/lezen!

  @Mieke S, zo zou je toch de hele dag willen breien bij het raam!
  Bij de Seto-dracht vragen de sieraden de nodige aandacht. Je kunt er niet omheen!

 4. De tweede foto doet mij denken aan het songfestval, de dappere omaatjes in hun mooie kleding die stonden te zingen. Van mij hadden ze mogen winnen.
  Mijn stoel staat klaar, het is er deze week nog niet van gekomen om een poosje rustig te gaan zitten breien.
  Volgens de opticien die ik gisteren bezocht zal er een wereld voor mij open gaan nu ik een nieuwe bril krijg die ik de hele dag op moet hebben en niet de hele dag mijn brilletje op en af moet zetten of zoeken waar 1 van de velen ligt.

 5. @elma, ik moest bij de vier dames ook direct aan het songfestivel denken!

  Heerlijk moet dat zijn om de juiste bril met de goede sterkte van glazen te hebben. Dat valt soms niet mee. Ik ben benieuwd hoe de bril straks bevalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *