Uitverkoop Floriade

Wat moest men met de inboedel van de Floriade na de sluiting van 7 oktober? Er werd besloten om de inventaris in de uitverkoop te doen. Gisteren kon de liefhebber op koopjesjacht gaan. Nou ja, koopjesjacht? Ik ging een kijkje nemen.


Alleen de duurde stukken werden per stuk verkocht, de rest per doos.


De mascotte Florian van de Floriade bleef lang op de grond liggen. Misschien lag het aan de prijs: € 650, exlusief 21% btw. Florian was dan wel speciaal in Engeland gemaakt!


Een vitrine met het masker Held. ‘De Held is gepassioneerd, sterk, onkreukbaar, onverslaanbaar, menselijk. Wanneer het archetype een bezoek aan de Floriade heeft gebracht voelt hij zich “refreshed by Floriade 2012”. De kleur geel hoort bij het thema relax & heal; het belang van de tuinbouw voor een gezond leven’. Prijs: € 500, exclusief 21% btw.


De karakteristieke Living nature bakfiets die je de afgelopen maanden overal op de Wereld Tuinbouw Expo voorbij zag komen. Prijs: € 750, exclusief 21% btw. Zeer geliefd waren deze fietsen. In een mum van de tijd waren ze verkocht.


Een stoel nodig? Genoeg keuze. Voor deze stoelen liep men niet erg warm. Lag het wederom aan de prijs? Ik meen dat de verkoopprijs per stuk rond de € 140 lag. Achter deze stoelen stond keurig een kleine selectie designmeubelen van Leolux opgesteld, waar de bezoekers met een boog omheen liepen, maar de bureaustoelen waren geliefder, net als de ‘recht toe recht aan stoelen’ die voor een bedrag van € 15 per stuk weggingen. Alle spullen waren trouwens zonder 21% btw geprijsd.

Tegen het einde van de ochtend vertrok ik en waren er hoofdzakelijk nog bureaumeubels en kasten te koop. Met een korting van circa 30% van de nieuwwaarde ging de inboedel van de Floriade van de hand. Misschien wel de ideale koopochtend voor iemand die een eigen bedrijf heeft of aan de start hiervan staat.


Tja, en dan is de Floriade toch echt voorbij. Nou ja, bijna dan, want je hebt van mij nog steeds foto’s met daarop textiel/handwerk van de Floriade tegoed!

8 gedachten over “Uitverkoop Floriade

 1. las met stomme verbazing over de prijzen, en gaat de rest nu naar een veiling?? dan za het voor veel minder van de hand gaan, Floriade ex ,,, Heb er leuke plaatjes van gezien. Fijne zondag Basje

 2. En waar is de voorkant van de Limburger met al die mensen die in de rij staan om af te rekenen ?
  Sommige zelfs met volle dozen in hun handen.

 3. Verschillende meubels, stoelen, picknickbanken, gekleurde picknickstoelen,kapstokken etc. zijn gekocht door mensen van een bekende speeltuin, school,etc.
  Heel fijn !!!
  Floriade had zo’n leuke dingen. Dus die kunnen we nog zien !!

  Er is veel verkocht. Gelukkig !! ’s Middags was er al heel veel weg.

  Groeten.

 4. Jammer dat ze met verlies hebben gedraaid. De bakfiets vind ik leuk maar de rest. Tja, wat moet ik er mee.

 5. Ik las het gistermiddag in het Limburgs Dagblad. Had ik dichterbij gewoond, dan was ik er ook gaan kijken. Maar of ik met die prijzen wat had gekocht? Denk het niet 😉

 6. net als Saskia had ik wat dichterbij willen wonen, maar nu ik die prijzen gezien heb…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *